Prajitura mea de Craciun

de flory06din6 in Prajituri, 26 Dec 2013 | 1704 vizualizari

 

pajiturica aceasta mi-a iesit din intamplare cupland o reteta de fursec cu o crema de cacao , bezea si un decor de ciocolata . finalul e un ansamblu minunat la savurat. aspectul m-a determinat sa pastrez aceasta reteta special pentru craciun . le place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • pentru baza ( fursec )
  • 3 oua
  • 3 cesti (mici de cafea) cu zahar
  • 3 cesti (mici de cafea) cu ulei
  • 5 cesti (mici de cafea) cu faina
  • sare
  • mirodenii ( rom, vanilie )
  • pentru crema de cacao
  • 1 kg lapte
  • 40 linguri scuturate cu zahar
  • 25 linguri scuturate cu faina
  • 1 plic de cacao ( 10 lingurite )
  • 1 pachet margarina sau unt (250 g )
  • 1 esenta de rom ( vanilie )
  • pentru bezea
  • 6 albusuri ( mie mi-au ramas de la cozonac )
  • 600 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

pentru toping : ciocolata topita si cateva bobite aurii decorative

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mea de Craciun:

Fursecul 

Se pun in mixer ouale cu sarea,zaharul si uleiul si se bat bine pana fac bule. se pune treptat faina si mirodeniile. Se obtine un aluat potrivit de moale . Se pune cu lingurita pe tava de cuptor ( tapetata cu hartie pentru copt ) bilute de forma unui fursec. Cand se coc ele se aplatizeaza . Aveti grija sa nu se arda . 

Crema

Se pune laptele la fiert . Intr-un castron se amesteca pulberile ( zaharul, faina si cacao). cand laptele s-a fiert se toarna pulberea repede si se amesteca de asemenea repede pentru a nu se face cocoloase. Se opreste focul. Se pune margarina ( untul ) si cand se raceste se pune esenta.

Bezeaua

Albusurile se pun in mixer, se bat spuma cu sarea si se adauga treptat zaharul marind apoi viteza la mixer si continuand spumarea pana bezeaua sta pe telul mixerului . Se pune si zeama de lamaie in final . Eu am pus bezeaua tot cu lingurita pe hartia de copt in tava si le-am copt cam 60 min pana au prins un pic de culoare . 

Asamblarea e simpla : pe fursec se pune crema, deasupra bezeaua si in final topingul de ciocolata .

 

Incercati-o . Merita 

 

 

 

COMENTARII (5)

 Lavinia

Lavinia 1

27.12.2013, 13:47

Delicioase

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.12.2013, 15:29

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.12.2013, 19:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!