Prajitura mea Televizor cu foi de cacao

de ionela2682 in Prajituri, 8 Feb 2010 | 14254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • LAT ALB
  • 8 oua
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri faina alba
  • 8 linguri zahar
  • CREMA
  • 8 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana zahar
  • 1 pachet unt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  •  FOI DE CACAO
  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic amoniac stins
  • 2-3 linguri cacao
  •  faina cat cuprinde
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mea Televizor cu foi de cacao:

Incepem cu prepararea blatului alb:


Albusurile batute spuma dupa care adaugam zaharul mixand pana la topirea acestuia dupa care cu o lingura de jos in sus inglobam galbenusurile dar si faina. Se coace blatul in cuptorul incins.

Foile de cacao:


Se amesteca toate ingredientele mentionate oua, lapte, cacao, amoniacul, zaharul dupa care adaugam faina cat sa iasa o coca nici moale dar nici foarte tare, potrivita, pe care o impartim si o intindem cu mana in tava. O impartim in 2 si coacem 2 foi de dimensiunea blatului [de preferat sa folosim aceeasi tava). Le lasam sa se raceasca.

Crema:


Intr-o cana de lapte dizolvam faina restul il punem pe foc la bain-marie cu cana de zahar iar dupa ce a fiert turnam laptele cu faina, si continuam fierberea pana se ingroasa bine dupa care lasam sa se raceasca.
Untul il batem bine pana iese apa din el dupa care incepem sa adaugam lingura cu lingura crema pusa la racit [nu adaugam alta lingura pana ce cea dinainte nu a fost inglobata bine), la sfarsit adaugam zaharul si esenta de vanilie.

Asezam o foaie de cacao peste care turnam jumatate din crema, asezam si blatul alb, iar crema si deasupra foaie de cacao, pudram cu zahar si dam la rece.

 

COMENTARII (4)

ionela2682 1

08.02.2010, 15:38

mersi! nu stiu de ce le-a luat asa eu am specificat dar va da ca sunt luate la rand acum cum pot modifica?

ionela2682 1

08.02.2010, 15:43

gata am modificat! scuze!

Teo 1

08.02.2010, 21:26

atentie! blatul alb este numai din albusuri/. nu gasesc nicaieri galbenusurile , ce ai facut cu ele?prajitura arata excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!