Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes

de Catalina L in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 595 vizualizari

 

Gavottes = clatite dantela-uscate
Cunoasteti istoria lor?
Totul porneste de la o clatita uitata pe foc la Quimper in Bretania in 1893.
Autoarea Marie-Catherine Cornic decide sa o ruleze si sa o deguste...
Mica clatita uitata a devenit crocanta, gustoasa si lejera- o bunatate.
Astfel reteta clatitei dantela este nascuta si de atunci conservata.

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet de gavottes (clatite dantela-uscate)
  • -parfait de înghețată cu menta si fistic - reteta aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/09/parfinghetata-de-menta-cu-fistic.html
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes:

Demulati înghețata.

Taiati-o felii si puneti-le la congelator pe folie de plastic.


Montati prajiturile "milles feuilles" inainte de a servi desertul.

Aveti nevoie de 6 gavottes pentru o persoana, suprapuse 2 cate 2.

Alternati gavottele si feliile de parfait.

Serviti imediat. 

Este delicios: crocantul gavottelor se amesteca la perfectie cu parfumul prospat al mentei si cu onctuozitatea înghețatei...yam yam

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-0
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-1
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-2
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-3
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-4
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-5
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-6
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-7
Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes-8

COMENTARII (23)

mirela0911

mirela0911 1

21.09.2015, 10:32

Ce bunatate ai facut!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:06

Catalina L

Catalina L 1

21.09.2015, 19:58

pe toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!