Prajitura "Nely"

de Dea_Dea in Prajituri, 21 Oct 2013 | 46614 vizualizari

 

Cu ce am avut prin casa, am facut o prajitura dementiala!

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 4 oua mari
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • BLAT 2
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de nuca macinata
  • o lingura faina
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • esenta de vanilie
  • o lingura zahar
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 250 ml frisca lichida
  • GLAZURA
  • 200 ml frisca lichida
  • 60 gr ciocolata
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Nely":

Blat 1:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina amestecata cu praful de copt , iar la final cacaoa. Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min, Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Blat 2

Albusurile se bat spuma cu praful se sare, se adauza zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , iar la final faina. Se pune in tava (20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 20-25 min(pana se rumeneste bezeaua). Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Sirop

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.

Crema

Galbenusurile se freaca cu zaharul si esenta de lamaie, se pun 400 ml lapte si se pun pe foc.Amidonul se dizolva cu restul de lapte. cand laptele de pe foc clocoteste se adauga amidonul, amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa la racit . frisca se bate si se incorporeaza in crema.

Glazura

Cele 200 ml de frisca lichida se bat .Ciocolata se rupe bucati, se adauga frisca si se pun pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit 2 min.

Asamblare:

Blatul de cacao se taie in doua si se insiropeaza, se pune o parte pe platou , se pune crema, apoi punem bezeaua cu nuca , iarasi crema, blat cu cacao , punem frisca batuta deasupra si glazuram.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice crema

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Nely" 270802
retete culinare - Prajitura "Nely" 270803
retete culinare - Prajitura "Nely" 270804
retete culinare - Prajitura "Nely" 270806
retete culinare - Prajitura "Nely" 270807
retete culinare - Prajitura "Nely" 270808
retete culinare - Prajitura "Nely" 270809
retete culinare - Prajitura "Nely" 270811
retete culinare - Prajitura "Nely" 270812
retete culinare - Prajitura "Nely" 270813
retete culinare - Prajitura "Nely" 270814
retete culinare - Prajitura "Nely" 270815
retete culinare - Prajitura "Nely" 270816
retete culinare - Prajitura "Nely" 270817
retete culinare - Prajitura "Nely" 270818
retete culinare - Prajitura "Nely" 270819
retete culinare - Prajitura "Nely" 270821
retete culinare - Prajitura "Nely" 270822
retete culinare - Prajitura "Nely" 270823
retete culinare - Prajitura "Nely" 270824

COMENTARII (28)

Ela68 1

30.12.2013, 23:24

arata super

Lina24 1

21.12.2015, 08:11

ce bine arata cred ca e grozava

marcela1979 1

21.04.2016, 15:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D