Prăjitură Ole

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 21 Ian 2013 | 7476 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o prăjitură pregătită de mama mea pentru sărbătorile ce tocmai au trecut. Este o prăjitură răcoroasă, preferată de toți membrii familiei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr alb
  • 1 plic (80 grame) Creme Ole de ciocolată (de la Dr. Oetker)
  • Pentru cremă:
  • 300 ml frişcă rece
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic (80 grame) Creme Ole de vanilie (de la Dr. Oetker)
  • Pentru glazură:
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri zahăr alb
  • 2 linguri rom
  • 100 grame ciocolată neagră
  • 100 grame unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Ole:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până formează vârfuri tari.  Se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând după fiecare adăugare până la omogenizare. La sfârșit se adaugă Creme Ole de ciocolată și se amestecă câteva secunde până se omogenizează.

Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade, 25-30 de minute, până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit în tavă.

Pentru cremă, se amestecă frișca cu laptele și Creme Ole de vanilie până când devine  fermă. Se întinde uniform pe blatul rece și se refrigerează. 

Pentru glazură, se încălzește apa până la punctul de fierbere și se adaugă zahărul. Se amestecă până când zahărul este complet dizolvat. Se adaugă romul și ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă până când ciocolata s-a topit, apoi se adaugă untul. Se amestecă până se topește untul, apoi se lasă la răcit. Se întinde uniform peste prăjitură și se refrigerează 2-3 ore. 

Se taie în cuburi în funcție de preferințe. Se servește rece. 

 

 

 

COMENTARII (25)

Bunica

Bunica 1

21.01.2013, 20:28

Delicioasa!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

21.01.2013, 22:46

yammy

Sim0na

Sim0na 1

22.01.2013, 22:02

foarte buna prajitura!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!