Prajitura ''Pacatul Dulce"

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 7191 vizualizari

 

Pacatoasa rau, ca trebuie sa ai rabdare cat cuprinde. Cred ca a patra oara cand o execut...prea migaloasa, da' buna rau... Sursa de inspiratie: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-pacatul-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 albusuri
  • 10 linguri pline cu zahar
  • 10 linguri pline cu nuca
  • 2 linguri amidon
  • Crema
  • 1/2 l lapte
  • 5 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 220 g zahar
  • 250 g unt 80% grasime
  • Jeleu
  • 200 g visine
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 10 g gelatina
  • Glazura
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pt.frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Pacatul Dulce":

Foi:

Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se pune hartie de copt in tava (20/30) se intinde compozitia, se da la cuptor preincalzit, tinand usa intredeschisa. Blatul trebuie sa se usuce. Se coace cca 45 minute. Se lasa la racit si apoi se scoate hartia de copt. La fel se procedeaza si cu foaia a doua.

Crema

400 ml lapte impreuna cu zaharul se pun la fiert. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe se toarna amidonul si se amesteca incontinuu sa nu faca cocolase. Se da dupa foc si se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Lasam sa se racoreasca putin si incorporam untul. Lasam la racit, acoperind cu o folie sa nu capete crusta.

Jeleul

Visinele cu apa si zaharul se dau in clocot (visinile se pot lasa intregi sau se pot zdrobi). Restul de 50 ml apa se amesteca cu amidonul si se toarna peste visine, amestecand pana se ingroasa. Gelatina o hidratam cu apa rece si cand se mai racoreste jeleul omogenizam si gelatina.

Glazura

Ciocalata cu smantana pe baie de abur pana se topeste

Asamblare

Foaie de bezea, crema jumatate din ea, jeleu un pic caldut, se lasa sa se raceasca, apoi jumatatea cealalta de crema si foaia a doua de bezea. Se toarna glazura alba .

La final am ornat cu o glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 199994
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 199995
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 199996
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 199997
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 199998
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 199999
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 200000
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 200001
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 200002
retete culinare - Prajitura ''Pacatul Dulce" 200003

COMENTARII (14)

Cris2711 1

26.01.2013, 14:15

arata tare delicios

Rocsi 1

26.01.2013, 19:28

Superrr buna, nu buna!!!

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:23

mmmm, te cred ca-i buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S