Prajitura Parlament

de dariadeea in Prajituri, 22 Mai 2013 | 14630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 cani cu nuca prajita
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml frisca
  • 400 g fineti
  • 1/2 kg de biscuiti simpli
  • o canita de cafea
  • margarina pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Parlament:

Mai intai am pus nuca intr-o tava si am dat la cuptor pt a se coace putin, dupa care am macinat sa iasa cam 7 linguri, iar restul am rupt-o cu mana in bucati mai mici.

Am uns o tava cu margarina,am pus nuca prajita atat cat sa acopere toata suprafata.Am separat albusurile de galbenusuri.Cele 7 albusuri le-am batut bine cu 7 linguri de zahar,am adaugat 7 linguri de nuca macinata, 3 de faina si praful de copt.Dupa ce compozitia este omogenizata se torna in tava peste nuca si se da la cuptor la 180 de grade, pana trece testul cu scobitoarea(cam 20-30 de min).Scoateti din cuptor cand este gata.Dupa ce s-a copt am rasturnat pe un platou dreptunghiular,nuca trebuie sa fie deasupra.Am pus peste crema de fineti apoi am asezat biscuitii inmuiati un pic in cafea.

Cele 7 galbenusuri le-am amestecat cu 7 linguri de zahar si le-am pus la baie de aburi amestecand bine pana se ingroasa putin.Am lasat la racit dupa care am amestecat cu frisca batuta bine.Compozitia obtinuta am pus-o peste biscuiti.Am ornat cu cacao.

Se portioneaza dupa preferinta

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Parlament-0
Prajitura Parlament-1

COMENTARII (9)

Teo

Teo 1

22.05.2013, 22:31

e un deliciu! si eu o fac destul de des!nuca si iar nuca....!

dariadeea

dariadeea 1

23.05.2013, 09:36

multumesc

babi5

babi5 1

09.10.2013, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!