Prajitura Petre Roman

de Aletta in Prajituri, 15 Apr 2015 | 3540 vizualizari

 

O prajitura foarte buna, pentru gusturi pretentioase!

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 10 linguri de faina
  • 25 linguri de zahar
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • praf de copt
  • zeama de lamaie 5 ml
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Se fac 3 foi pe dosul tavii :

7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar.

Cand s-a format o bezea tare se adauga cele 7 galbenuse ramase, praful de copt stins cu zeama de lamaie si 7 linguri de faina.

Se amesteca usor de jos in sus cu o spatula.

Se coc 3 foi pe dosul tavii.

Crema:

4 galbenusuri se amesteca cu 250 g de zahar pana se formeaza o crema de consistenta alba, spumoasa.

Se adauga cele 3 linguri de faina,ramase.

Din cei 400 de ml lapte, 100 ml se amesteca treptat cu crema de galbenuse,restul de 300 ml lapte se pune la foc.

Cand laptele este fierbinte se adauga crema de galbenuse si se amesteca continuu pana ne rezulta o crema de consistenta unei budincii.

Se lasa la racit apoi se spumeaza untul si se adauga crema racita.

Se mixeaza bine.

Asamblare:

Pe doua dintre foi se pune zahar caramel ( 15 linguri) .

In mijlocul celor 2 foi caramel se intinde crema de galbenuse,

Pe cea de-a treia foaie se bat albusurile spuma cu 10 linguri de zahar pe abur.

PS: Se rade ciocolata sau se face o glazura din o tableta de ciocolata topita pe baie de abur amestecata cu 5 ml de ulei.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Petre Roman-0
Prajitura Petre Roman-1
Prajitura Petre Roman-2
Prajitura Petre Roman-3
Prajitura Petre Roman-4
Prajitura Petre Roman-5
Prajitura Petre Roman-6

COMENTARII (10)

 merisor

merisor 1

17.04.2015, 19:51

Tare mult imi place prajitura asta! Iar a ta arata tare bine!

Aletta

Aletta 1

17.04.2015, 20:48

multumesc

Gicuta69

Gicuta69 1

20.04.2015, 22:37

Arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!