Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata

de claudiaO in Prajituri, 29 Iul 2014 | 1378 vizualizari

 

O prajitura usoara si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana jumate cu zahar
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 cani cu faina
  • 1 praf de copt si un praf de sare
  • 1 kg de visine fara samburi
  • 100 gr zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 3 linguri de gris
  • eneta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata:

Pentru inceput ne apucam de curatat visinele de samburi,dupa care le amestecam cu 100 gr zahar si le dam deoparte sa lase putin sirop.

Ouale le frecam spuma cu zaharul si praful de sare, apoi adaugam untul topit si racit si laptele. La final adaugam usor faina amestecata cu praful de copt.

Peste visine punem grisul si ciocolata maruntita bine si amestecam.

Ungem o tava mare (30x40)cu unt si punem aluatul.Peste el puenm cu o lingura visinele cu tot cu siropul lasat.

Dam la cuptor pt cca 40 minute.Lasam sa se raceasca apoi portionam dupa bunul plac si pudram sau nu cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu alte fructe

2

daca este tinuta in frigider este si mai buna

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata 334646
retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata 334647
retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata 334648
retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata 334649
retete culinare - Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata 334650

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

29.07.2014, 20:55

Rocsi 1

29.07.2014, 21:22

Ce buna este, sunt sigura

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 15:21

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: