Prajitura racoroasa cu mure si frisca

de alilianaa in Prajituri, 30 Iul 2013 | 5168 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de bezea

  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri rase faina
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • o lingurita zeama de lamaie

Jeleul de mure

  • o lingurita unt
  • un pahar cu mure
  • 3 linguri zahar cu amidon

Frisca -200 ml Fulgi de ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa cu mure si frisca:

Frisca se bate si se pune la rece

Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o compozitie mai pastoasa. 

Blatul: albusurile cu un praf de sare se bat spuma, adaugand lingura cu lingura zaharul pana se face o bezea. Se adauga vanilia si lamaia-zeama. Faina se pune lingura cu lingura si se incorporeaza cu lingura. Intr-o tava se intinde putin unt peste care asezam hartia de copt. Se pune bezeaua. Se da la cuptor pentru max 15-20 minute la foc putin intens. 

Se scoate se sa la racit. Se insiropeaza cu sirop de la jeleul de mure. Se aseaza frisca peste care se pun murele din jeleu. Se presara fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa cu mure si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda