Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

de T I M E A in Prajituri, 13 Iun 2014 | 15982 vizualizari

 

Plecand de la o idee de prajitura veche ce o facea mama cu biscuiti, mere si blat pufos, eu am facut prajitura aceasta cu biscuiti digestivi, capsuni si un altfel de blat care imi place mai mult decat acela ca buretele :)). Mi-a placut tare mult ce am facut si ca de obicei va zic din nou ca o recomand la micul dejun langa cafea.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • 150 gr biscuiti digestivi
  • 500 gr capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Blat:
  • 125 gr unt sau margarina Rama
  • 110 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri gris (aprox 45 gr)
  • 250 gr faina
  • 6 linguri lapte
  • Pentru pudrat:
  • o lingura zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti:

Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa.

Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt sau margarina si tapetam fundul tavii cu biscuitii zdrobiti. Eu i-am zdrobit foarte usor cu mana, nu necesita un robot de bucatarie.

Peste biscuiti asezam fructele, taiate felii daca sunt mai mari sau intregi daca sunt mai mici. Peste fructe presaram zaharul vanilat. Si daca va place mai dulce puteti sa adaugati si o lingura de zahar.

Intr-un bol mixam untul cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi grisul, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racorit putin , rasturnam prajitura pe un platou/tocator si pudram cu zahar pudra.  Feliem apoi si servim.

Sa aveti pofta si voi cei care incercati prajiturica mea.   

 

TIPS-URI

1

Recomand sa folositi biscuiti digestivi pentru ca au o textura si un gust mai bun in combinatia asta decat biscuitii normali clasici

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-0
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-1
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-2
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-3
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-4
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-5
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-6
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-7
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-8
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-9
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-10
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-11
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-12
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-13
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-14
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti-15

COMENTARII (45)

babi5 1

07.12.2014, 07:50

D Un msre, mare like

luciabogorodea 1

07.12.2014, 17:01

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2#sthash.Ct62acUx.dpuf

Bya Ralu 1

12.12.2014, 11:57

ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04