Prajitura rasturnata cu mere

de alilianaa in Prajituri, 7 Feb 2014 | 3335 vizualizari

 

O prajitura cu peripetii... A fost pusa initial intr-o forma de tort. Cand sa o iau sa o pun la cuptor s-a dezmembrat. Pana la final, lucrurile au fost ok, dar....
Atentie... prajitura are numai 50 ml vin, nu mai imbat pe nimeni....gustul a fost minunat..

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 3-4 cirese confiate
  • 5 linguri zahar plus alte 5 linguri
  • 50 ml vin rosu de casa
  • scortisoara dupa gust
  • 4 oua
  • 6 linguri faina
  • un praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa minerala
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

 Etapa I: merele ..Intr-o tigaie se pun la caramelizat 5 linguri cu  zahar. Cand este gata se adauga vinul si scortisoara si se lasa la fiert. Se adauga merele si ciresele si se lasa la foc mic ca acestea sa fiarba. Cand sunt gata se lasa la racit. Merele se aseza intr-o tava, cu tot cu sirop.

Etapa II; Blatul: Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar puse pe rand si un praf de sare  pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. 

Adaugam faina si praful de copt amestecate, lingura cu lingura de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul. 

Aluatul rezultat se pune peste mere se se baga la cuptor pret de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.  La final, prajitura se rastoarna, merele fiind deasupra. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura rasturnata cu mere 296453
retete culinare - Prajitura rasturnata cu mere 296454
retete culinare - Prajitura rasturnata cu mere 296455

COMENTARII (26)

diaconta 1

07.02.2014, 20:10

o prajitura care o mananc intotdeauna cu drag

alilianaa 1

07.02.2014, 20:35

Dia, multumesc.. si noi o mancam cu mare placere..campion e Padre

Rocsi 1

07.02.2014, 21:26

Asa prajitura buna imi place si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55