Prajitura rasturnata cu prune

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Sep 2014 | 811 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in otet
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • un pliculet zahar vanilat
  • 50 ml ulei

alte ingrediente:

  • 20-25 de prune
  • 5 linguri de zahar
  • 50g de margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esenta, vanilia,  uleiul iar spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet . 

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am uns toata suprafata cu margarina, peste am pus cele 5 linguri de zahar, iar deasupra prunele spalate si curate de samburi pe care le-am asezat cu partea violet in sus. Dupa ce am umplut tava cu prunele, am rasturnat compozitia de blat peste prune, apoi am dat la cuptor pentru 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca putin apoi punem deasupra o alta tava mai mare si rasturnam prajitura, dupa ce se raceste complet o taiem si savuram cu placere.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 340279
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 340280
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 340282
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 340283
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 340284
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 340286

COMENTARII (9)

robert_badica 1

05.09.2014, 16:44

babi5 1

08.09.2014, 09:13

Si eu am facut cu piersici

Gherca Daniela 1

08.09.2014, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S