Prajitura rasturnata cu prune

de stefy_a in Dulciuri, 18 Aug 2016 | 410 vizualizari

 

un gust dulce acrisor care cucereste pe oricine!

 

INGREDIENTE

  • (pentru un vas yenna cu diam de 22 cm):
  • 300 g prune - cantarite cu tot cu samburi
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • un cubulet unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

- se curata prunele de samburi si se amesteca cu 1/4 din zahar

- se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt

- albusurile se separa de galbenusuri

- se bate albusul spuma cu restul de zahar, apoi se adauga galbenusurile, faina si se omogenizeaza

- compozitia se toarna peste prune si de da vasul la cuptor, la temperatura de 160 grade, timp de 45 minute (timpul de coacere difera de la un cuptor la altul asa ca puteti incerca si testul scobitoarea!)

- cand este gata blatul, se scoate de la cuptor, se aseaza peste vasul yena o farfurie si se rastoarna cu grija pe farfurie si se portioneaza dupa ce se mai raceste

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 453902
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 453903
retete culinare - Prajitura rasturnata cu prune 453904

COMENTARII (6)

miki_a 1

18.08.2016, 23:41

Ce frumos ti-a reusit pandispanul! Iar cu prune sigur e delicios!

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 15:24

buna

deyutzky 1

18.09.2016, 23:10

Imi plac mult prajiturile cu prune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55