Prajitura Sah

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Ian 2013 | 8092 vizualizari

 

Prajitura asta am facut-o pentru un prieten de pe netlog,Profu`de Lb.Romana pasionat de sah.Am zis sa-l fac sah-mat cu poza prajiturii,ca de gustat a gustat-o doar imaginar....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri sirop ( 2-3 linguri zahar caramelizat stins cu 3 linguri apa)
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • Crema
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 10 g gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu zharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si siropul de zahar, apoi se amesteca cu albusurile. La final se adauga faina si praful de copt. Compozitia se imparte in doua, in una din ele punem cacaoa. Se coc doua foi.

Crema:

Zaharul se caramelizeaza, cand are consistenta lichida se toarna laptele fierbinte si se amesteca bine. Se adauga faina desfacuta cu doua linguri de lapte si se pune din nou la fiert pana se ingroasa. Se lasa la racit, cat sa putem baga degetul fara sa ne friga si adaugam gelatina hidratata cu apa rece. Cand s-a racit suficient se adauga frisca batuta bine.

Siropul:

Zahar caramelizat peste care turnam apa rece.

Asamblare

cele doua blaturi se taie fasi de aproximativ 2 degete. Si alternam, una alba, una cu cacao, insiropam fasiile si turnam crema, apoi iar un strat de fasii, dar incepem invers una maro, una alba, in asa fel incat sa formam o tabla de sah...

 

TIPS-URI

1

in loc de faina la crema am folosit amidon alimentar..

COMENTARII (39)

mamaieelena 1

17.01.2013, 18:11

Sim0na 1

17.01.2013, 21:50

foarte faina!

babi5 1

08.11.2013, 14:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D