Prajitura Snickers

de gaby_duceag in Dulciuri, 10 Mai 2013 | 17355 vizualizari

 

Pentru mine dulce inseamna frisca, creme, ciocolata. Nu ma incanta fursecurile, prajiturile cu foi sau cele “uscate”. Alea le mananc…de foame.

Snickers este o prajitura pe care-o fac pentru prima oara dar pe care cu siguranta o voi repeta de muuulte ori. Caramel cu nuca, multa ciocolata si blat cu nuca, o combinatie ce-mi satisface cu doar doua bucatele pofta de dulce.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri faina
  • un vf. cutit sare

Glazura 1

  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei

Crema

  • 7 galbenusuri
  • un pachet unt
  • 200 gr zahar +5 linguri
  • 200 gr nuca prajita tocata

Glazura 2

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat

Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare.

Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata, si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt (tava de 22/28 cm) intinde compozitia si niveleaza usor.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mediu timp de aprox 25 minute. Trebuie sa fie usor rumenit.

Desprinde hartia de copt cand blatul s-a racit.

Glazura 1.

Topeste pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu uleiul si intinde amestecul peste blatul rece.

Da tava la frigider si prepara crema.

Prajeste usor nuca si toac-o grosier. Las-o sa se raceasca.

Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza 200 gr zahar pana capata culoarea chihlimbarului.

Galbenusurile mixeaza-le cu restul de zahar.

Peste caramelul fierbinte adauga untul , amesteca si lasa la foc mic pana se dilueaza caramelul apoi ia vasul de pe foc adauga si galbenusurile si omogenizeaza. Vei obtine o crema pufoasa pe care-o vei pune din nou la foc si o vei fierbe aproximativ 5 minute amestecand mereu. Trebuie sa obtii un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei smantani groase, ca o budinca.

Adaugi nuca tocata si mai fierbi un minut.

Racesti punand vasul intr-un altul mai mare in care ai pus apa rece.

Cand e doar usor calduta o intinzi usor peste glazura de ciocolata alba. Incepe dintr-un colt pentru a nu desprinde glazura.

Da tava din nou la frigider sau la congelator pentru 10 minute.

Prepara glazura2 topind pe baie de abur ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul si intinde-o peste crema caramel.

Da prajitura din nou la rece.

Sursa de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

diana_k 1

11.05.2013, 20:36

cea mai buna prajitura!!!

LadyCrs 1

12.05.2013, 16:00

aoleu mor aici...

alba_zori 1

14.05.2013, 16:22

arata minunat parjitura ta,super elaborata si calorica,delicioasa foc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si caramel