Prajitura Snickers

de pity19 in Prajituri, 19 Mai 2014 | 2428 vizualizari

 

Chiar este foarte buna si merita tot efortul depus! :)

 

INGREDIENTE

Am folosit o tava de cuptor normal! Am folosit : Blatul

  • 7 linguri faina
  • 300 gr nuca macinata
  • 12 albusuri
  • 2 plicuri praf de copt
  • 10 linguri zahar

Glazura de ciocolata alba :

  • 500 gr ciocolata alba
  • 4 linguri ulei

Crema caramel :

  • 12 linguri zahar
  • 12 galbenusuri
  • 300 gr unt
  • 300 gr alune nesarate

Glazura de ciocolata neagra :

  • 500 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

BLATUL : Batem albusurile spuma cu un praf de sare , adaugam treptat zaharul pana acesta se topeste si devine spuma lucioasa , adaugam nucile amestecand bine iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , amestecam bine de jos in sus ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , turnam usor compozitia , nivelam si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 20 de minute!

Glazura de ciocolata alba : Intr-o cratita punem ciocolata pe care am rupt'o cu 4 linguri de ulei si lasam la foc mic amestecand mereu pana aceasta s-a topit!

Crema caramel : Intr-o cratita adaugam 10 linguri de zahar , dam la foc mic , amestecand mereu pana aceasta devine usor maronie ( fara a se arde ) , adaugam untul pe care l-am taiat cubulete si lasam pana se topeste tot zaharul dupa care adaugam galbenusurile pe care le-am frecat cu zaharul ramas , alunele , amestecand mereu pana aceasta se mai ingroasa , luam de pe foc si lasam la racit!

Glazura de ciocolata neagra : Intr-o cratita punem ciocolata neagra pe care am rupt'o bucatele si cele 4 linguri de ulei , dam la foc mic si amestecam pana aceasta se topeste , lasam la racit!

Asamblarea : Indepartam foaia de copt de pe fundul blatului , cand acesta s-a mai racit , luam o paleta de lemn si nivelam ciocolata alba pe tot blatul , dam la frigider pana ciocolata se intareste! Dupa cca 20 de minute scoatem din frigider si nivelam crema caramel peste ciocolata alba , iar la sfarsit cu un cutit cu lama lata nivelam glazura de ciocolata neagra si dam la frigider 60 de minute dupa care se poate taia dupa preferinte!

 

TIPS-URI

1

Depinde de marimea tavii , eu am mai facut alte blaturi si mi-au iesit foarte subtiri , de aceea mereu dublez cantitatea!

2

Daca nu va place dulce , puteti sa mai scadeti cantitatea zaharului!

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snickers-0
Prajitura Snickers-1
Prajitura Snickers-2
Prajitura Snickers-3
Prajitura Snickers-4
Prajitura Snickers-5
Prajitura Snickers-6
Prajitura Snickers-7
Prajitura Snickers-8
Prajitura Snickers-9
Prajitura Snickers-10
Prajitura Snickers-11

COMENTARII (21)

pity19

pity19 1

19.05.2014, 23:38

Xandrinne

Xandrinne 1

20.05.2014, 06:30

babi5

babi5 1

21.05.2014, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!