Prajitura Snickers

de mirela0911 in Prajituri, 5 Sep 2015 | 9310 vizualizari

 

Dupa ce am venit de la Sighisoara, mi-a ramas in minte prajitura adusa de Cristina. Este o prajitura senzationala asa ca am hotarat sa o prepar si eu ca sa o pot savura pe indelete.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 3 lg de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 8 lg zahar
  • 200 g unt
  • 200 g arahide nesarate
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
  • 1 lg unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga pe rand cele 10 lg de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare ca pt bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii. 

Se scoate blatul din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se rade deasupra ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka cu ceva pete de ciocolata alba). 

Intr-o cratita cu fundul dublu se pun cele 8 lg zahar sa se caramelizeze. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste acesta. Galbenusurile se freaca bine cu cele 5 lg de zahar si se toarna usor peste caramel amestecand continuu. Se pun si arahidele si se omogenizeaza bine, lasand pe foc mic pana incepe sa se lege compozitia. Se ia de pe foc si se toarna peste blat, se niveleaza cu grija sa nu se desprinda ciocolata rasa.

Intre timp se prepara glazura. Ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si untul se pun pe foc mic pana se topeste totul si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema caramel, se niveleaza si se lasa sa se intareasca glazura, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

La crema se pot inlocui arahidele cu nuca prajita si taiata bucati mai mici.

2

Arahidele se pot taia mai marunt sau se pot lasa jumatati.

3

Este important ca galbenusurile sa fie la temperatura camerei cand se adauga la crema, altfel se poate taia aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gicuta 1

07.09.2015, 07:25

Super buna!

dantes 1

08.09.2015, 06:26

Buna!

-Licurici- 1

08.09.2015, 08:12

Tare buna e! O trec la favo si poate reusesc sa o fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers