Prajitura Snickers Extra

de ela in Prajituri, 19 Mai 2016 | 1171 vizualizari

 

Pentru ca ne-a placut foarte mult prajitura snickers cand am facut-o prima data,m-am gandit sa o repet,de data aceasta am ales green sugar (stevia) in loc de zahar si am adaugat stafide in crema si ciocolata snickers si alune in glazura....o nebunie...

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 albusuri
  • 16 lingurite rase green sugar(stevia) sau 8linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1praf de sare
  • GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • CREMA CARAMEL:
  • 15lingurite green sugar (sau 12linguri zahar)
  • 250gr unt de calitate (82 la suta)
  • 8galbenusuri
  • 200gr alune (prajite putin inainte)
  • 50gr stafide
  • GLAZURA NEAGRA:
  • 250gr ciocolata neagra
  • 75gr ciocolata snickers
  • 50gr unt
  • 100gr alune nesarate
  • 100ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers Extra:

BLATUL:
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat green sugar si mixam bine.
Amestecam faina, praful de copt si nuca macinata in care adugam treptat albusurile batute, amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca complet.
Punem intr-o craticioara ciocolata alba cu frisca si uleiul si topim apoi adaugam glazura peste blatul racit. Lasam sa se raceasca COMPLET glazura.
CREMA CARAMEL:
Punem 10lingurite green sugar intr-o craticioara la topit,la foc mic,amestecand continuu.Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam bine pana se topeste untul.
Intre timp pregatim si crema.Mixam galbenusurile cu restul de green sugar pana se albescsi turnam peste caramel,amestecand bine.Adaugam si alunele,stafidele,omogenizam compozitia si lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia.Lasam sa se raceasca apoi o adaugam peste glazura alba si nivelam.Dam la rece.
Cand s-a racit complet crema, pregatim glazura neagra:punem ciocolata rupta bucati(cea neagra si snickersul)cu untul si frisca si lasam sa se topeasca,amestecand continuu.Punem alunele si omogenizam..Dam la rece cateva ore

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443738
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443739
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443740
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443741
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443742
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443743
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443744
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443745
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443746
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443747
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443748
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443749
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443750
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443752
retete culinare - Prajitura Snickers Extra 443753

COMENTARII (17)

GeorgiG 1

20.05.2016, 08:58

Favorita mea! Trebuie sa incerc si varianta asta !

simona72 1

20.05.2016, 14:45

Foarte buna cu green sugar!

diaconta 1

22.05.2016, 20:55

Ce bunaciune o fi fost si daca e cu Green Sugar putem sa servim o felie mareeee fara sa ne sfiim )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: