Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos

de diaconta in Prajituri, 3 Mai 2013 | 10524 vizualizari

 

De ceva vreme pofteam eu la „tăvălita” asta,dar acum i-a venit rândul ,că doar lista mea cu cele „musai de făcut” e foarte lungă.Reţeta Bucătarului Maniac m-a atras cel mai mult,am modificat-o doar puţin.Blatul cu miere de albine mi s-a părut cel mai potrivit pentru această prăjiturică.

 

INGREDIENTE

Pentru blat am folosit:

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 375 g faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Sare
  • Vanilie

Pentru glazura-sirop:

  • 300 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Rom

Pentru „tavaleala”:

  • 200 g nuca de cocos
  • Nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos:

Am pregatit mai întâi blatul.

Am separat albusurile de galbenus.

Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul.

Am adaugat galbenusurile pe rând,mierea,praful de copt stins cu lapte,faina si laptele în reprize alternative.

La final am pus vanilia.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rând cele 5 linguri de zahar.

Spuma de albusuri am încorporat-o în  cealalta compozitie,ajutându-ma de o paleta.

Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.

Am folosit o tava de  20x30 cm,a iesit un blat destul de înalt.

Am pus tava în cuptorul preâncalzit pentru 30 de minute.

Verificati totusi cu o scobitoare când este copt.

Pentru glazura –sirop,am pus toate ingredientele,mai putin romul într-o cratita pe foc.

Le-am lasat pana s-au omogenizat,am luat vasul de pe foc si am adaugat romul.

Am taiat blatul bucati,cuburi sau dreptunghiuri ,cum preferati,le-am dat prin siropul caldut iar apoi prin nuca de cocos.

Blatul nu trebuie lasat sa se îmbibe prea mult cu sirop.

Nuca de cocos se pune câte putina si se adauga treptat pentru a nu se îmbiba toata cu sirop.

Eu am „tavalit „ câteva bucati si prin nuca macinata.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-0
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-1
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-2
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-3
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-4
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-5
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-6
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-7
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos-8

COMENTARII (35)

diaconta

diaconta 1

08.12.2013, 16:41

Krysty
chiar n-o facusem demult

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

04.01.2015, 14:50

delia64

delia64 1

22.08.2015, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!