Prajitura Tosca

de DIANA B in Prajituri, 17 Aug 2011 | 3336 vizualizari

 

Ce sa va zic ... cand Mirela a facut Prajitura Tosca , mi-a ramas pe creier ... nu observasem ca muuulte fete facusera deja asa ceva , deh ... daca nu am in fiecare zi timp sa intru , lucru ptr care-mi cer scuze si n-as vrea sa fiti suparate pe mine ptr acest lucru . Pe 15 august , am comemorat ADORMIREA MAICII DOMNULUI si cum ,,mama" (bunica paterna) purta numele sfant , am decis sa testez si eu Tosca , si s-o impart tuturor real si virtual ... In aceasta zi se pregatesc cozonaci si mancaruri bune , cinstindu-se memoria celor ce nu mai sunt si care purtau acest nume ...

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri fructoza
  • 100 g nuca de cocos(poate si mai putin)
  • 100 g mac
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • Pt. crema
  • 10 gslbenusuri
  • 5 linguri de fructoza
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 300 ml de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 pachet de unt 85%
  • GLAZURA
  • 3 pachete biscuiti Rostar
  • 200 g ciocolata
  • 8 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Preparare prajitura Tosca:

Se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de fructoza adaugate pe rand si batut dupa fiecare lingura (eu am folosit mixerul si n-am fost multumita , tot telul clasic mi se parea mai util) , se incorporeaza macul , nuca de cocos (am folosit de culoare rosie) si faina cernuta si-n care se incorporeaza praful de copt  si se amesteca doar prin rasturnare. Se da compozitia la copt intr-o tava micuta , tapetata cu unt din belsug , pt. 15-20 minute la 180 de grade , dupa care se lasa la racit .

Crema: Se amesteca toate ingredientele, exclusiv untul, si se da pe baine-marie pana se ingroasa compozitia. Se lasa putin la racit si se incorporeaza si untul .

Asamblare:

Se scoate blatul copt din tava si se aseaza pe un taietor acoperit cu staniol, se intinde crema din mijloc spre margini, se niveleaza dupa care se aseaza biscuitii .

Se pregateste si glazura din ciocolata si lapte si se acopera intreaga suprafata . Cred ca era suficienta doar 100 g ciocolata si 4 linguri de lapte .

Prajitura Tosca se da la rece cateva ore ... (mai buna ar fi fost a doua zi) . Se portioneaza in forma dorita cu ajutorul unui cutit subtire, tinut sub jet de apa fierbinte , ptr protejarea glazurii , care oricum la mine a pocnit , stratul fiind in exces  .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Tosca 120900
retete culinare - Prajitura Tosca 120901
retete culinare - Prajitura Tosca 120902
retete culinare - Prajitura Tosca 120903
retete culinare - Prajitura Tosca 120904
retete culinare - Prajitura Tosca 120905
retete culinare - Prajitura Tosca 120906
retete culinare - Prajitura Tosca 120907
retete culinare - Prajitura Tosca 120908
retete culinare - Prajitura Tosca 120909
retete culinare - Prajitura Tosca 120910
retete culinare - Prajitura Tosca 120912
retete culinare - Prajitura Tosca 120913
retete culinare - Prajitura Tosca 120914
retete culinare - Prajitura Tosca 120915

COMENTARII (58)

aziz 1

20.08.2011, 16:07

fata tu vb din filme

DIANA B 1

20.08.2011, 16:09

Asa-i ??? ti-am zis ca-s obosita ...

aziz 1

20.08.2011, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55