Prajitura Tosca

de _Alina_ in Prajituri, 18 Feb 2015 | 4148 vizualizari

 

Sunt sigura ca asunteti familiarizati cu aceasta prajitura. Pe mine ma tot bantuia asa ca mi-am propus sa o incerc. Pentru reteta blatului m-am inspirat de la Vio, iar pentru crema de la Gaby. Multumesc fete dragi! :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 albusuri de la oua foarte mari (XL)
  • 120 g zahar
  • 60 g faina (3 lg cu varf)
  • 30 g fulgi nuca de cocos (3lg cu varf)
  • 5 g mac (1 lg cu varf)
  • un praf sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri de la oua foarte mari
  • 150 ml lapte
  • 60 g faina
  • 10 g pudra de portocale (1 lg cu varf)
  • 200 g smantana lichida
  • 1 lgt esenta rom
  • 7 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 25 ml apa rece
  • Decor:
  • biscuiti cu cafea
  • pudra de roscove
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat:

 1. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare.

 2. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata este ferma si lucioasa.

 3. Amesteca faina cu fulgii de nuca de cocos si cu macul si inglobeaza-le in spuma de albusuri in doua-trei transe, cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare.

 4. Toarna compozitia intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

 5. Dupa ce s-a copt scoti tava din cuptor si lasi sa blatul sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra.

 Crema:

 1. Intr-un vas amesteca bine laptele cu faina si cu pudra de portocale, ai grija sa nu faca cocoloase.

 2. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand se dechid la culoare si isi tripleaza volumul. Adauga mixul  de lapte si faina in galbenusuri si omogenizeaza. 

 3. Pune compozitia intr-un vas cu fund dublu si pune vasul pe foc mic. Amesteca continuu pana cand se ingroasa. 

 4. Strecoara crema printr-o sita si o lasi sa se raceasca complet. Adauga apoi esenta de rom si amesteca bine.

5. Hidratezi gelatina in apa rece pentru 10 minute, o dizolvi pe bain-marie.

 6. Mixezi smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata apoi o inglobezi impreuna cu gelatina dizolvata in crema, cu ajutorul spatulei.

Asamblare:

1. Pui blatul pe un platou. Torni crema intr-un pos cu dui simplu, mare, si o pui deasupra in doua straturi. Introduci in frigider pentru 5 minute. Scoti de la frigider si spritezi restulde crema apoi introduci din nou in frigider, de data aceasta pentru o ora cel putin.

 2. Pui din loc in loc biscuiti cu cafea si fasii de ciocolata, apoi pudrezi cu roscove. 

 Decor:

 Topesti ciocolata si o intinzi pe o foaie de acetat sau pe o hartie de copt. O lasi 3-5 minute asa apoi treci pe deaupra ei cu o  racleta cu dinti si apoi o rulezi cu grija si o introduci in frigider.  

Gasiti AICI si AICI retetele originale. :)

 

 

TIPS-URI

1

poti folosi biscuiti obisnuiti insiropati cu cafea, iar deasupra lor poti turna glazura de ciocolata.

2

daca vrei poti pune mai mult mac.

3

in locul pudrei de portocale poti utiliza coaja proaspat razuita.

4

pudra de portocale o obtii din coaja de portocala uscata data prin rasnita de cafea.

5

e si mai delicioasa a doua zi dupa ce ati asambalt-o. ;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Tosca 367501
retete culinare - Prajitura Tosca 367502
retete culinare - Prajitura Tosca 367503
retete culinare - Prajitura Tosca 367504
retete culinare - Prajitura Tosca 367505
retete culinare - Prajitura Tosca 367506
retete culinare - Prajitura Tosca 367507
retete culinare - Prajitura Tosca 367508
retete culinare - Prajitura Tosca 367509
retete culinare - Prajitura Tosca 367510
retete culinare - Prajitura Tosca 367511
retete culinare - Prajitura Tosca 367512
retete culinare - Prajitura Tosca 367513

COMENTARII (20)

dantes 1

19.02.2015, 07:01

Delicioasa!

_Alina_ 1

19.02.2015, 10:52

Multumesc!

ancutsa 1

06.07.2016, 19:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S