Prăjitură Trio

de botcrina in Prajituri, 5 Dec 2013 | 5863 vizualizari

 

Reţeta asta o am de la mama mea, este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă
  • 4 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă oţet
  • Foile
  • 2 ouă
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 cană de zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 2 picături esenţă de vanilie
  • 5 linguri făină
  • 200 g finetti pentru decor
  • bombonele pentru decor
  • nucă de cocos pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Trio:

Blatul

Separăm albuşurile de gălbenuşuri.

Gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt pe care îl stingem cu puţin oţet şi mestecăm bine. Încingem cuptorul la 175 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Albuşurile le batem spumă tare, treptat încorporăm zahărul, uleiul, apa, gălbenuşurile şi făina în ploaie. Turnăm compoziţia în tavă şi o punem la cuptor aproximativ 40 de minute.

Foile

Într-un bol spargem ouăle, adăugăm zahărul şi mestecăm bine apoi introducem uleiul, iarăşi mestecăm bine, apoi laptele şi iarăşi mestecăm.

Separat amestecăm făina, cacao şi praful de copt pentru a se întrepătrunde bine toate, după care le punem peste compoziţia de mai sus.

Împărţim aluatul în două părţi egale coacem foile  pe rând într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 175 de grade, aproximativ 15 minute fiecare.

Crema

Punem la fiert 400 ml lapte. Separat 2 gălbenuşuri se mixează cu zahărul, zahărul vanilat şi cele 5 linguri de făină, subţiem totul cu cei 100 ml de lapte care au rămas şi adăugăm esnţa de vanilie.

Când clocoteşte laptele punem pasta de mai sus în el şi amestecăm cu o spatulă în continuu. Când este gata luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.

Frecăm margarina până devine moale, iar dacă crema este rece o încorporăm în aceasta.

Începem să montăm prăjitura astfel: punem o foie, apoi cremă, blatul, iarăşi cremă, celaltă foaie, iar deasupra finetti, bombonele decorative şi nucă de cocos.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se lasă la frigider 4-5 ore înainte de servire

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură Trio-0
Prăjitură Trio-1
Prăjitură Trio-2
Prăjitură Trio-3
Prăjitură Trio-4
Prăjitură Trio-5

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

06.12.2013, 11:01

Mmmm, yummy!

laura_n 1

06.12.2013, 16:57

ce mult imi place

botcrina 1

06.12.2013, 17:52

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41