Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare

de mihaelar63 in Prajituri, 25 Iul 2014 | 1918 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la draga noastra Rocsi de aici : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-turnata-cu-branza-si-visine-63362.html. Multumesc Rocsi, blatul este o minunatie pufoasa care a absorbit umiditatea din crema de branza. Eu am redus doar putin zaharul.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 varf cutit curcuma
  • 1 praf de copt cu sofran
  • crema :
  • 1 kg branza de vaci
  • 10 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lamaie coaja si zeama
  • cateva picaturi de esenta de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • merisoare
  • caise
  • pesmet
  • zahar pudra cu vanilie si rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare:

Pentru operativitate masurati pregatiti si masurati cantitatile de ingrediente .Eu le-am pus in mici boluri .

Spalati fructele si le scurgeti de apa intr-o sita . Curatati caisele si le taiati marunt .

Amestecati faina alba cu praful de copt si curcuma .

Pentru blat mixati ouale cu putina sare si adugati zaharul pana arata ca o crema . .
Puneti treptat uleiul , laptele , zaharul vaniliat si faina .

Tapetati o tava cu hartie de copt pe care ati uns cu unt .

Turnati 70 % din compozitie in tava si coceti la cuptor , foc mediu timp de 12 minute .Intre timp preparati umplutura mixind ouale intregi cu zahar . Cand acestea sunt spuma stabila adugati amestecand branza, zaharul vaniliat  si lamaia [coaja , zeama , esenta ].

Scoateti tava din cuptor distribuiti in mod uniform crema si  distribuiti deasupra fructele ce au fost date prin pesmet .

Deasupra turnati restul de aluat si mai coaceti 20-25 minute pana cand prajitura incepe sa se rumeneasca .

Lasati prajitura sa se raceasca , portionati , pudrati cu zahar pudra si serviti  pe cei dragi .

 

TIPS-URI

1

Pentru viitor nu invoi mai pune caise , acestea s-au inmuiat si au facut dificila portionarea .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334023
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334024
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334025
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334026
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334027
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334028
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334029
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334030
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334031
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334032
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334033
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334034
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334035
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334036
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334037
retete culinare - Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare 334038

COMENTARII (15)

Lavinia 1

26.07.2014, 12:27

ce bine arata

kukibella 1

26.07.2014, 12:46

delia64 1

26.07.2014, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S