Prajitura turnata cu mere si nuca

de Rocsi in Prajituri, 10 Sep 2012 | 3626 vizualizari

 

O prajiturica ce se topeste in gura sincer.Multumesc bucataras Ina!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8-9 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 12-13 mere potrivite
  • scortisoara
  • 3-4 linguri zahar( daca va place mai dulce puneti mai mult)
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere si nuca:

Umplutura:

Spalam merele si le curatam. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarcem zeama ce o lasa. Punem uleiul intr-o tigaie. Adaugam merele stoarse si zaharul. Amestecam in ele pana se inmoaie putin, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si le tragem de pe foc pentru a se racori. Cand se racoresc, incorporam nuca.

Aluat:

Am mixat spuma albusurile, apoi punem zaharul treptat. Incorporam galbenusurile, uleiul si laptele. La urma punem praful de copt si faina, apoi aromatizam cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam cu faina. Punem jumatate din compozitia de aluat in tava. O dam in cuptorul incins pentru 3-4 minute cat sa se coaca doar putin.

Scoatem tava, intindem umplutura de mere cu nuca si deasupra punem restul de aluat pe intreaga suprafata. Bagam prajitura iarasi la cuptor pana se rumeneste frumos.

O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca. Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

 

COMENTARII (51)

Rocsi

Rocsi 1

15.09.2012, 22:57

Anna sper sa o incerci si sa iti placa!

alba_zori

alba_zori 1

17.09.2012, 16:26

si eu vreau s-o incerc cat de curand,bravooo

Rocsi

Rocsi 1

17.09.2012, 17:16

E super buna Alba-zori

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24