Prajiturele cu ulei

de miremirc in Prajituri, 2 Mar 2012 | 5082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1/2 lgt bicarbonat
  • 400 g faina
  • marmelada de caise sau capsuni
  • Glazura :
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 50 g unt
  • 1 lg rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu ulei:

Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ).

Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam tava la cuptor pentri 7 minute; trebuie avuta multa atentie, pentru ca se ard foarte repede.

Dupa ce s-au racit prajiturele, ungem cu marmelada 2 cate 2 .

Glazura : zaharul cu apa le fierbem pe foc pana ce siropul devine transparent, apoi adaugam cacaoua, untul si rom-ul; omogenizam si strecuram printr-o sita de inox glazura, pentru a nu avea cocoloase de cacao.

Glazura o intindem desupra prajiturelelor.

Aceste Prajiturele cu ulei sunt excelente cateva zile, chiar si o saptamana. Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai moi si pufoase. Sunt deliciul copilasilor, dar si al oamenilor mari :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ulei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi - de post