Prajtura Shadow

de roberta24 in Prajituri, 20 Feb 2010 | 5047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 100 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de faina
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • 8 oua
  • Crema:
  • 1/3 din compozitia de blat
  • un pachet de unt
  • o fiola esenta de rom
  • Spuma de ness:
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de ness
  • Pentru ornat:
  • 150 gr ciocolata amaruie(eu am folosit Primola)
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajtura Shadow:

Blatul: Amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc, fierbem pana se topeste zaharul si apoi adaugam siropul fierbite peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Intre timp separam ouale, peste crema de cacao incepem si adaugam galbenusurile unul cate unul, omogenizand foarte bine dupa fiecare galbenus adaugat. Oprim 1/3 din crema obtinuta(o ceasca de crema), in restul de 2/3 adaugam faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si o punem la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la foc mediu.


Crema: Batem spuma untul moale, apoi incepem si adaugam crema oprita de la blat lingura cu lingura, la final adaugam esenta de rom.


Spuma de ness: Batem foarte bine frisca, adaugam zaharul si nessul.


Pentru ornat: Rupem ciocolata amaruie bucatele o adaugam in frisca lichida si o punem pe baie de aburi, amestecam pana se topeste ciocolata si apoi lasam la rece. dupa ce s-a racit complet batem bine compozitia cu mixerul pana obtinem o spuma de ciocolata. Cu ea vom orna prajitura cu ajutorul unei seringi pentru ornat.


Dupa ce s-a racit blatul, intindem pe blat prima crema cu rom, apoi punem spuma de ness, iar la final facem diferite ornamente cu spuma de ciocolata. Facultativ putem presara deasupra nuca prajita.

 

COMENTARII (12)

nadina73 1

21.02.2010, 23:36

ARAT SUPER BINE AM SA O INCERC DAR DUPA POST,DE FAPT POATE CHIR DE PASTE

mamidesara 1

13.03.2010, 19:53

e la favorite

epurasha2bb 1

03.05.2010, 21:38

ia sa o scoatem noi din ''umbra'' si sa o executam ca prea e frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!