Prima mea piftie

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2011 | 2743 vizualizari

 

De multe ori in viata trebuie sa faci lucruri care nu-ti plac. Cand insa le faci pentru persoane la care tii, ele nu mai sunt chiar asa de grele. Eu, recunosc, nu suport mancarurile gelatinoase. De aceea nu am mai facut aspic pana acum. Sotul meu, insa, adora piftia. Pana acum isi ostoia pofta prin vecini (adica ii facea mama). Anul acesta, insa, m-am hotarat sa-i fac o surpriza. Aceasta e prima mea piftie.

 

INGREDIENTE

  • 1 aripa mare de curcan
  • 1 picior de porc (numai partea de jos)
  • 2 cepe
  • 4-5 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 5 l de apa
  • 1 capatana de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prima mea piftie:

  • Spala carnea si pune-o in apa, cu ceapa, piperul si foaia de dafin.
  • Da focul tare pana ce apa da un clocot. Da focul mic.Scoate foarte bine spuma. De fapt asta e un lucru esential daca vrei ca piftia sa arate frumos. scoate spuma ori de cate ori e nevoie.
  • Lasa sa fiarba usor, la foc foarte mic, acoperita, pentru cateva ore (3-4). Zeama trebuie sa scada cam la jumatate. 
  • Lasa la racit pana a doua zi, cand e bine sa degresezi supa (cu ajutorul unei linguri ia toata grasimea care se formeaza la suprafata). Asa poti vedea si daca e destul de inchegata. (Daca nu e, trebuie s-o mai lasi la fiert).
  • Incalzeste din nou supa.
  • In timpul acesta curata si zdrobeste usturoiul. 
  • Scoate carnea din supa. Dezoseaz-o. Pune carnea in doua castroane.
  • In supa fierbinte pune usturoiu zdrobit (se face un  fel de infuzie de usturoi) si sare dupa gust si lasa cam 30 minute.
  • Intr-o strecuratoare pune tifon indoit in mai multe (3-4). Strecoara supa si pune-o in castroane peste carne. Poti pune si bucati de morcov fiert pentru decor. De asemenea poti pune si putin usturoi zdrobit.
  • Lasa castroanele la rece pana a doua zi.
 

COMENTARII (12)

MIUTA 1

06.01.2011, 11:56

Arata foarte bine

dinugaber 1

10.12.2011, 09:19

Daca zeama nu este limpede se foloseste un albus batut bine si turnat peste lichidul respectiv. E bine ca zeama sa nu fie clocotita cand se adauga albusul. Apoi se fierbe cateva minute si se strecoara. Va fi perfect limpede. Galbenusul fiert este foarte decorativ in aspic, ca si un morcov taiat felii. Vezi si cartea "BUCATARIE ROMANEASCA" de i.nEGREA SI F.BUSCA.

Bucataras 1

10.12.2011, 09:33

dinu, multumim pentru tipsuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D