Pui Biryani

de papabundetot in Pui, 12 Oct 2013 | 2985 vizualizari

 

De cand am vazut acest preparat la o emisiune culinara,am stiut ca este exact pe gustul meu datorita condimentelor folosite…mereu am senzatia ca trebuia sa ma nasc in India ….condimentele Romanesti sunt prea “cuminti ” pentru gustul meu :) . Eu am pregatit varianta rapida ca sa ii spun asa de pui biryani,pentru ca varianta originala dureaza cateva ore pana este gata insa…sunt convinsa ca merita asteptarea :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 pulpe pui fara os (se poate face si cu piept)
  • 2 cepe mici
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 6 pastai de cardamon
  • Orez basmati
  • visine din visinata (reteta originala este cu stafide dar…eu nu am avut pe moment,insa am foarte multe visine care trebuie cumva folosite..daca nu aveti puneti stafide )
  • fulgi de alune de padure
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita curry
  • 2 foi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Biryani:

Pulpele le-am taiat bucati,ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus in cratita cu putin ulei sa se caleasca.Cardamonul l-am scos din pastai si l-am bagat in mojar sa il maruntesc putin,impreuna cu chimenul si boabele de coriandru,apoi le-am pus toate (impreuna cu ghimbirul,boia,curry,foile de dafin) peste ceapa la calit.Am amestecat totul bine,dupa ce ceapa a devenit usor aurie,am adaugat bucatile de pulpe si le-am lasat pana cand carnea a devenit mata si alba,apoi am pus orezul basmati (inmuiat inainte in apa fierbinte),si peste am adaugat supa de pui.Am lasat totul sa fiarba pana cand orezul a absorbit zeama,am adaugat aproape de sfarsit si bucatile de visine,tocate marunt,am mai lasat 5 minute la foc si dupa ce toate au fost fierte,am stins focul.

Deasupra am presarat coriandru verde tocat,si fulgi de alune de padure.Reteta originala era cu fulgi de migdale,dar ca si in cazul stafidelor pe care le-am inlocuit cu visine din visinata,am inlocuit migdalele cu alune de padure.

Aceasta mancare are o explozie de arome,este perfecta pentru gusturile mele si cu siguranta o voi mai face si cu alte ocazii.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui Biryani 268126
retete culinare - Pui Biryani 268127
retete culinare - Pui Biryani 268128
retete culinare - Pui Biryani 268129
retete culinare - Pui Biryani 268130
retete culinare - Pui Biryani 268131

COMENTARII (18)

Corinuta 1

13.10.2013, 15:13

Tare bun!

Lia_ 1

13.10.2013, 23:21

da, eu fac alta varianta de byriani. dar e wow

Valyvalentyna 1

04.07.2014, 22:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L