Pui cu ciuperci in sos de smantana si garnitura de orez si brocoli

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2009 | 14241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui + 2 aripioare ( am avut un pui pe care l-am impartit..)
  • brocolio
  • canuta de orez cu bob lung
  • 8 ciuperci mai maricele proaspete- se pot folosi si din conserva sau congelate
  • 4 galbenusuri+2 oua
  • 8 linguri smantana
  • ulei de masline, sare, piper alb si negru, boia, oregano,
  • 3 catei usturoi, 100ml vin al3b, marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de smantana si garnitura de orez si brocoli:

Ouale si smantana trebuie sa sfie la temperatura camerei, le puteti scoate cu 10-15 inainte de a va apuca de gatit.
Se pun la fiert ciupercile, cat sa iasa negreala din ele..nu trebuie sa fie fierte tota ca vor mai sta si cu puiul la fiert.
Se pune orezul la fiert. Intre timp, cat acestea fierb, se taie carnea bucatele si se condimenteaza cu sare, piper negru, boia, oregano.
Cand ciupercile sunt aproape gata fierte se pune la incins putin ulei de masline si se pune puiul la prajit, se poate adauga si putina apa sa nu se lipeasca de wok/tigaie/craticioara...Eu reteta am vazut-o la televizor la o emisiune culinara si bucatarul respectiv folosea wok, eu nu am wok...cel putin inca..

Asa...Ciupercile se scurg de zeama si se adauga peste puiul care se prajeste. Se amesteca smantana cu cele 4 galbenusuri si se adauga la puiul cu ciuperci dupa ce acestea au stat cam 10 minute la fiert impreuna la foc mediu. Daca sosul de smantana vi se pare prea gros se poate adauga putina apa.

Cat sta puiul la facut se prepara orezul si brocoli. Brocoli se taie in buchetele mici si la captul coditelor se cresteaza in patru pentru a se fierbe si acestea bine. Apa se pune la fiert cu putin sare si dupa ce da in clocot se adauga buchetelele de brocoli si vinul si se lasa la fiert pentru 10 minute.

Intre timp orezul s-a fiert si se scurge de apa, se pune int-o tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste putin, se adauga sare , piper als bi doua oua pentru a se lega, si putin marar.

Dupa ce s-a fiert brocoli, se face o pasta usturoi care se dilueaza cu putina apa..un mujdei mai gros, si se toarna peste brocoli scurs in prealabil de apa.

Si apoi se servesc impreuna...si se aranjeaza farfuria dupa placul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de smantana si garnitura de orez si brocoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj