Pui cu curry și bere lemon

de Panacris in Pui, 27 Aug 2014 | 1056 vizualizari

 

Deoarece am achiziționat un pui familist, am avut la dispoziție 4 pulpe de pui. Bineînțeles că le-am completat și cu pieptul puiului. Scotocind pe site, după ceva simplu și gustos, mi-a făcut cu ochiul rețeta lui Anca_rm, http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-in-bere-lemon-51242.html. Am adaptat-o după ingredientele din frigider, vă asigur că a ieșit o bunătate.

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui 4 bucăți,
  • piept de pui 1 bucată,
  • curry,
  • sare aromată,
  • bere lemon 150 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu curry și bere lemon:

Pulpele și pieptul, se dezpielițează, sper să fi scris corect:D, se taie bucățele potrivite, se asezonează de sare aromată și curry, apoi se lasă la rece ptr cca. 25 de minute. Cuc-ul a fost ocupat, așa că am scos de la naftalină, tigaia Dry Cooker. Am pus bucățelele de carne la prăjit fără niciun fel de grăsime, după ce s-au aurit, le-am stropit cu berea aromată cu lămâie, se lasă la gătit înăbușit cca. 15 minute până ce se evaporă berea și se obține un sos caramelizat. Se servesc ca atare, sau alături de diferite garnitură, cu salate de sezon.

Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu curry și bere lemon 338911
retete culinare - Pui cu curry și bere lemon 338912
retete culinare - Pui cu curry și bere lemon 338913
retete culinare - Pui cu curry și bere lemon 338914
retete culinare - Pui cu curry și bere lemon 338915
retete culinare - Pui cu curry și bere lemon 338916

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 11:59

bun bun

Rocsi 1

29.08.2014, 21:06

tanyapatap 1

24.12.2014, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21