Pui cu dovleac

de Dya Daniela Andrei in Slow Cooking, 7 Noi 2015 | 1132 vizualizari

 

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc!

Aceasta reteta am vazut-o pe pagina Spornic, aici http://spornic.ro/culinar/piept-de-pui-cu-dovleac/
Combinatia de arome este absolut minunata. In plus dovleacul este delicios, nu mi l-as fi imaginat niciodata altfel decat in placinta :)

 

INGREDIENTE

  • doua pulpe de pui
  • un piept de pui
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 linguri cu ulei
  • optional: cativa catei de usturoi
  • condimente dupa gust: pudra de ardei iute, cardamon, coriandru, rozmarin, nucsoara, sare si piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu dovleac:

Carnea se unge cu ulei (una- doua linguri), si, se asaza intr-un vas termorezistent. 

Se adauga usturoiul tocat/feliat si se condimenteaza apoi uniform cu sare si piper dupa gust, pudra de ardei iute, rozmarin, coriandru si cardamon.

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi potrivite.Se stropeste cu putin ulei si se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper dupa gust, dupa care se asaza in vas, alaturi de carnea de pui.

Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins in prealabil. Dupa 15-20 de minte se inlatura folia si se continua coacerea pana ce carnea se rumeneste usor.

Se serveste cald! Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

In cazul slow cooker-ului se seteaza modul high, pentru 90 de minute.

RETETA IN IMAGINI

Pui cu dovleac-0
Pui cu dovleac-1
Pui cu dovleac-2
Pui cu dovleac-3
Pui cu dovleac-4
Pui cu dovleac-5
Pui cu dovleac-6
Pui cu dovleac-7
Pui cu dovleac-8
Pui cu dovleac-9
Pui cu dovleac-10
Pui cu dovleac-11
Pui cu dovleac-12
Pui cu dovleac-13
Pui cu dovleac-14
Pui cu dovleac-15
Pui cu dovleac-16
Pui cu dovleac-17
Pui cu dovleac-18
Pui cu dovleac-19

COMENTARII (13)

Panacris

Panacris 1

08.12.2015, 14:37

CCA

CCA 1

21.01.2016, 20:04

Aici gasiti o reteta rapida de pate dovlecel http://crudsiverde.jurna.ro/index.php/2015/11/13/pate-dovlecel/

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:40

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!