Pui cu gutui

de ianculubita in Pui, 19 Sep 2013 | 1338 vizualizari

 

Ati facut sau mancat asa ceva???cand eram copil nici nu vroiam sa aud,dar acum am vazut cat este de buna.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de pui
  • 4-5gutui bine coapte
  • 100g unt
  • 3linguri ulei
  • 3linguri zahar
  • 1lingura faina
  • 1ceapa
  • 1lamaie
  • 2cani supa de pui
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu gutui:

Carnea spalata,o prajim in unt+ulei si scoatem bucatile pe o farfurie;

gutuile spalate,taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte,taiate felii mai groase,le stropim cu zeama de lamaie apoi le prajim in untul ramas de la carne dupa care se scot si ele pe o farfurie;

tot in untul ramas,daca e nevoie mai adaugam putin ulei,calim ceapa tocata foarte marunt,cand a inceput sa se inmoaie adaugam zaharul si le caramelizam impreuna cu atentie sa nu se arda;

stingem cu supa de pui iar cand incepe sa fiarba adaugam carnea,dupa ce carnea este fiarta adaugam gutuile,lasam sa fiarba incet acoperit 10min,adaugam apoi faina dizolvata cu putina apa rece,amestecam,potrivim de gust apoi servim calda cu verdeata deasupra.

 

TIPS-URI

1

eu nu sunt adepta fainii in sosuri,de aceea nu am pus aici;am lasat putin mai mult pe foc sa scada si a fost excelent

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu gutui 261380
retete culinare - Pui cu gutui 261381
retete culinare - Pui cu gutui 261382
retete culinare - Pui cu gutui 261383
retete culinare - Pui cu gutui 261384

COMENTARII (14)

MIUTA 1

19.09.2013, 11:01

Ce bun trebuie sa fie!!!

Rocsi 1

19.09.2013, 13:46

Interesanta combinatia

ianculubita 1

19.09.2013, 17:28

Daca va plac sosurile dulci acrisoare,este o mancare ..de mai ceri o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55