Pui cu legume in sos picant si garnitura de gnocchi

de laura_n in Pui, 11 Ian 2013 | 1818 vizualizari

 

Bun de ne-am lins pe degete

 

INGREDIENTE

  • 3-4 pulpe pui( aripi sau ce doriti)
  • 1 morcov mai mare
  • 1 ceapa mai mare
  • o conserva ciuperci feliate
  • ulei masline
  • pasta tomate
  • boia iute
  • cativa catei usturoi
  • sare
  • cimbru
  • oregano
  • 400 gr gnochi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in sos picant si garnitura de gnocchi:

Am spalat si curatat carnea, morcovul si ceapa si le-am pus la fiert, cu sare, intr-un litru de apa. Dupa ce au fiert, am scos carnea si legumele si le-am pus deoparte. Supa o strecuram si o dam deoparte.

Intr-o tigaie, am pus putin ulei masline la incins, apoi am pus bucatile de carne si le-am rumenit cateva minute. Am adaugat usturoi, cimbru si oregano si apoi am adaugat morcovul taiat rondele subtiri si ciupercile scurse. Am lasat sa mai sfaraie un pic toate, timp in care am inspirat aromele dementiale.

Am adaugat putin cate putin supa de pui peste carne, si apoi vreo 2-3 linguri de pasta rosii. Am lasat sa fiarba, sa scada zeama si am presarat boia iute.

In alt vas, am pus la fiert galustile de cartofi pentru vreo 10 min.

Am dat deoparte tigaia si am lasat-o vreo 10 min sa se odihneasca, am scurs galustile de apa, am prestat o mamaliguta buna si am servit alaturi de puiul aromat si picant.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu legume in sos picant si garnitura de gnocchi 197460
retete culinare - Pui cu legume in sos picant si garnitura de gnocchi 197462

COMENTARII (31)

laura_n 1

12.01.2013, 13:06

va astept cu drag

laura_n 1

12.01.2013, 13:06

Sim0

ANNA_46 1

13.01.2013, 01:55

Mmm.....ce buna mancarica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55