Pui cu mere la cuptor

de adriana_bobu in Pui, 23 Ian 2011 | 3892 vizualizari

 

Am considerat ca pentru masa de duminica puiul e foarte potrivit..mai ales ca am scos si o supa foarte buna din el...

 

INGREDIENTE

  • un pui de cca 1,5 kg
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • o telina
  • o ceapa
  • 2 cartofi
  • o lingura vegeta
  • taietei
  • 3-4 mere
  • stafide
  • un paharel Wiski
  • o lingura miere
  • piper, cimbru, boia si putina vegeta
  • un pahar de vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mere la cuptor:

Am spalat bine puiul si l-am pus la fiert pentru 30 min intr-o oala , alaturi de radacinoasele curatate (morcov,patrunjel,telina......)si o lingura de vegeta.

Dupa cele 30 min, l-am scos pe un platou si l-am uns cu miere, cimbru, vegeta, boia , piper, apoi l-am stropit cu wiski, si l-am pus in tava in cuptor alaturi de merele curatate de samburi si umplute cu stafide iar in tava am pus un pahar cu zeama de supa si un pahar cu vin. L-am lasat inca 30 min in cuptorul incins. 

In timp ce puiul se rumenea in cuptor, am fiert taieteii intr-o alta oala cu apa si putina sare, i-am limpezit si i-am scurs si apoi i-am adaugat in supa obtinuta din fierberea puiului cu legume. Am presarat si putin patrunjel verde tocat.

Rezultatul a fost grozav : o supa buna si un pui rumen...

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu mere la cuptor-0
Pui cu mere la cuptor-1
Pui cu mere la cuptor-2
Pui cu mere la cuptor-3
Pui cu mere la cuptor-4

COMENTARII (31)

ela 1

31.01.2011, 01:03

carmenvlad 1

31.01.2011, 05:43

Aroma merelor coapte si puiul rumenit cu crusta de miere, o combinatie mai mult decat reusita. O bunatate de fripturica!!!!!!

oblesniucviorica 1

31.01.2011, 14:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04