Pui cu mustar Dijon si miere

de Irina in Pui, 20 Oct 2015 | 2787 vizualizari

 

Astazi am pregatit o mancare absolut delicioasa: pui la cuptor cu sos e mustar Dijon si miere, garnisit cu cartofi aromati, mazare cu porumb si ardei capia la grill. Suna tentant sau nu? :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 1 piept de pui taiat in doua
  • 3 linguri mustar Dijon
  • 3 linguri de miere de albine
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca cu apa
  • 4 cartofi fierti
  • plante aromate
  • 3 ardei capia
  • 1 ceasca de mazare
  • 1 ceasca de porumb
  • marar
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mustar Dijon si miere:

Am aranjat bucatile de pui intr-un vas ceramic, le-am condimentat simplu cu sare si piper, am stropit cu o ceasca cu apa si am dat tava la cuptor, pana puiul s-a patruns si rumenit usor.

Intre timp am pregatit sosul pentru friptura si garniturile.

Am ales ca ingredientele pentru sos sa fie in cantitati egale, astfel ca am amestecat mustarul cu mierea de albine si cu usturoiul pisat, am adaugat 3 linguri din zeama lasata de pui in tava si am uns cu sosul obtinut fiecare bucata de pui. Am lasat la cuptor inca 20-25 minute. Pe deasupra am presarat patrunjel. Nu va spun ce aroma mi-a invaluit bucataria...:) 

Ardeii capia i-am pus pe grillul incins stropit cu putin ulei si i-am lasat sa se rumeneasca.

Am fiert cartofii in coaja, i-am taiat rondele, i-am presarat cu sare, chili si plante aromate. Am un borcanel cu un amestec de rozmarin, cimbrisor, busuioc, lavanda pe care-l folosesc destul de des in preparatele mele, inclusiv in salate. Ati fi surprinsi sa aflati ce aroma minunata imprumuta mancarii.

Cartofii i-am tras la tigaie, in ulei incins, la foc rapid. Dupa ce au prins o crusta aurie, i-am asezat intr-un vas separat si am presarat peste ei marar verde proaspat tocat. 

Mazarea si porumbul le-am sotat cu putin ulei de masline. Fiind congelate nu am adaugat deloc apa. Doar putina menta, asa mi-a sugerat Sylvia la un moment dat si ma bucur ca i-am urmat sfatul. La final am presarat sare si marar.

Va poftesc cu drag la masa! :)

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu mustar Dijon si miere-0
Pui cu mustar Dijon si miere-1
Pui cu mustar Dijon si miere-2
Pui cu mustar Dijon si miere-3
Pui cu mustar Dijon si miere-4
Pui cu mustar Dijon si miere-5
Pui cu mustar Dijon si miere-6
Pui cu mustar Dijon si miere-7

COMENTARII (21)

mirela0911

mirela0911 1

21.10.2015, 12:37

Tare apetisant arata!

dantes

dantes 1

22.10.2015, 07:44

Bun!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

15.02.2016, 18:11

de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24