Pui de balta

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2010 | 8480 vizualizari

 

Aceasta este denumirea sub care este gasit acest fel de mancare in restaurante de aceea am abordat si eu problema asa este vorba de picioarele de broasca , considerate o delicatesa in diverse bucatarii internationale. Unii sunt curiosi sa guste altii nu ar manca asa ceva niciodata....eu sunt din categoria celor care au vrut sa guste asa ca postez si aici reteta.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de pui de balta,
  • 100 ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • o lamaie,
  • 2-3 linguri de faina alba,
  • 100 ml ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui de balta:

     Preparare: se decongeleaza carnea daca este congelata ( de obicei sub aceasta forma se gasesc prin magazine)  in 100 ml de apa amestecata cu 100 ml de lapte. Ii lasam acolo pret de 2-3 ore la temperatura camerei .

     Dupa aceea ii stoarcem  bine si ii condimentam cu sare si piper si turnam suc de lamaie peste ei  . Se trece fiecare bucata prin faina alba si apoi se prajeste in uleiul incins.

     Se servesc fierbinti, eu i-am servit cu o garnitura de orez, presarati cu patrunjel taiat marunt si optional lamaie stoarsa proaspat.  Au gust interesant, ceva intre pui si peste de aici poate si denumirea de “pui de balta”.

   

 

RETETA IN IMAGINI

Pui de balta-0
Pui de balta-1
Pui de balta-2
Pui de balta-3

COMENTARII (20)

ela

ela 1

20.02.2010, 00:44

daca nu citeam reteta as fi zis ca sunt cartofi prajiti...

Sylvia

Sylvia 1

20.02.2010, 00:44

Dicacarmencita multumesc pentru aprecieri, a fi curioasa sa aud cateva retete testate

Sylvia

Sylvia 1

20.02.2010, 00:45

Teo esti simpataica foc multumesc mult pentru votul de incredere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!