Pui Karage

de -Miti- in Pui, 27 Ian 2011 | 4341 vizualizari

 

Daca tot v-am povestit cum sa folositi wok-ul,sa va dau si o reteta japoneza de pui care este foarte pe gustul nostru.Sunt bucatele de pui prajite in ulei incins,in mod normal se folosesc pulpe de pui dezosate si taiate.De data asta am folosit piept de pui,dar recomand pulpele de pui.
Sucul de ghimbir se obtine daca dati ghimbirul pe razatoare si il stoarceti bine. Eu pun ghimbir cu totul fiindca imi place gustul.Usturoiul pudra nu apare in retetele traditionale de karage,e un secret de la prietena mea Aki-chan.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de vin alb,sec
  • 2 lingurite suc de ghimbir
  • 5 linguri de amidon alimentat
  • ulei pentru prajit
  • putin usturoi pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Karage:

Se taie pieptul de pui in bucati si se inteapa cu furculita.

Se pun la marinat cu ghimbirul,sosul soia,vinul alb si usturoiul pudra cam 20 de minute.

Se tavalesc in amidon si se prajesc in uleiul incins.

In mod normal,procesul deep fry e folosit,dar se poate si in ulei mai putin,daca vreti calorii mai putine.

 

 

COMENTARII (27)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

21.09.2014, 12:12

Desi eu sunt mai traditionala si uneori conservatoare,zau ca-mi place ce zici tu acolo...

Panacris

Panacris 1

21.09.2014, 12:48

chrristian

chrristian 1

16.01.2015, 17:56

este un deliciu dar in loc de vin eu folosesc sake

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!