Pui la cuptor umplut cu ficatei

de Dana_Retetegg in Pui, 18 Dec 2011 | 5820 vizualizari

 

Nu pot sa descriu in cuvinte cat este de bun, cel mai bine este sa-l testati si voi sa va convingeti! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (1500 gr),
  • 500 gr ficatei de pui,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 4-5 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar cu apa,
  • 1 pahar cu vin alb,
  • condimente: sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, ghimbir, nucsoara, boabe de ienibahar, foi de dafin, verdeturi de Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor umplut cu ficatei:

Puiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el.

Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru si oregano.

Puiul l-am spalat din nou foarte bine, l-am umplut cu ficatei si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.

L-am uns cu putin ulei de masline, l-am condimentat cu toate cele de mai sus. In tava am adaugat apa si 1/2 pahar cu vin.

Am pus tava la cuptor si am lasat la foc potrivit 1 ora si jumatate. La jumatatea timpului de coacere am stropit cu restul de vin.

Il servim cu orice garnitura dorim ... eu n-am mai facut garnitura pt el caci mai aveam si alte bunatati la masa. Merge de minune si cu gogosari sau castraveciori in otet.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui la cuptor umplut cu ficatei 138081
retete culinare - Pui la cuptor umplut cu ficatei 138082
retete culinare - Pui la cuptor umplut cu ficatei 138083
retete culinare - Pui la cuptor umplut cu ficatei 138084

COMENTARII (31)

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:02

Silvioara, e greu sa stai pe bucataras cand tii post, ca sunt multe bunatati aici

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:02

Merci gabytza

Dana_Retetegg 1

19.12.2011, 17:03

Brunetica, sigur ca-i sexy asa cu piciorusele rumene la vedere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D