Pui Satay – Reteta Tailandeza

de gamilici in Pui, 30 Dec 2009 | 14603 vizualizari

 

Frigarui de pui marinat in lapte de cocos ce se serveste cu sos de unt de arahide si optional orez si/sau salata verde , cartofi noi prajiti. Super delicios :)

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 16 betisoare de frigarui
  • 0,5 kg piept de pui dezosat
Pentru marinada :
  • 1 lingura piper negru
  • 1 lingura chimion macinat (praf)
  • 1 lingura coriandru macinat (praf)
  • 1/2 lingura şofran indian (curcumă) - pentru aspectul auriu
  • 1 lingura usturoi tocat marunt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura mare ulei vegetal
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 8 linguri lapte de cocos
Pentru sosul de unt de arahide :
  • 1/ 4 cana unt de arahide
  • 1/ 4 cana apa
  • 1/ 4 cana sos de soia
  • 2 linguri zeama lamaie verde
  • 2 catei de usturoi pisat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Satay – Reteta Tailandeza:

 

Pieptul de pui:

  1. Se pregateste marinada adaugand si amestecand toate ingredientele mai sus mentionate.

  2. Se taie pieptul de pui in cubulete pe care le asezam intr-un vas, apoi adaugam marinada si lasam tot la frigider cel putin 2 ore.

  3. Se scoate pieptul de pui marinat si se infige bucata cu bucata pe betisoarele de frigarui ,pe urma se pun betisoarele pe gratar. Sunt gata cand carnea este aurie si crocanta de-a lungul marginilor.

Sosul de unt de arahide (un fel de dip):

Se combină toate ingredientele intr-o cratiţă la foc mic (amestecul se va amesteca mai usor pe masura ce se topeste untul de arahide). Continuaţi sa amestecati la foc mic până când amestecul este neted şi cremos.

 

TIPS-URI

1

Inainte de toate va trebui pregatita marinada ,iar mai apoi ,dupa ce se scoat frigaruile de pe gratar,pregatit sosul de unt de arahide.

2

Frigaruile de pui se servesc pe frunze de salata verde, decorate cu frunze de coriandru proaspăt, şi însoţit sosul/sau de unt de arahide (si optional orez fiert si/sau salata).

3

Am postat imagini de pe internet fiindca am facut reteta asta cum 1 an si nu am facut poze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Satay – Reteta Tailandeza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

gamilici 1

18.02.2010, 15:28

dap , chiar in Algarve sunt, dar sa stii ca e frumos doar vara

bejenariualina 1

04.02.2011, 11:28

recunosc ca mi-a iesit mult mai usor cand am folosit pasta de condimente gata preparata! http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-indoneziene-indonesian-satay-362.html

epurasha2bb 1

22.05.2013, 18:14

super !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor