Pui si cus-cus cu legume

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2010 | 9134 vizualizari

 

Am pregatit acest fel de manacre pentru prima data dar am fost incantata de rezultat si este usor de pregatit asa ca va impartasesc si acesta reteta daca va tenteaza sa o incercati. Are o aroma aparte, iti da o senzatie aparte care trimite departe cu gandul....la un apus de soare in desert.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 persoane avem nevoie de : 4 pulpe inferioare de pui 
  • 2 bucati de cotlet porc fara os,
  • o ceapa de marime medie,
  • 2 catei de usturoi,
  • cateva masline verzi fara sambure,
  • un cub aroma de pui,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete
  • o jumatate de zucchini  taiat  sferturi  de  rondele ,
  • 2 linguri de mazare verde, 
  • 200 grame cuscus ( eu am luat macinat mediu )
  • o lingurita de curcuma,
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir,
  • sare,
  • piper, 
  • 3 linguri ulei de masline,
  •  o nuca de unt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui si cus-cus cu legume:

Preparare : intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi taiati rondele, condimentam cu curcuma, ghimbir si piper si lasam sa se faca la foc mic.


Separat punem 450 ml de apa la fiert si adaugam cubul de supa si lasam sa fiarba 5 minute.


Pregatim legumele, tocam thuchinni, ardeiul rosu, mazare eu am pus din cea congelata ca isi pastreaza foarte bine gustul.


Punem legumele la calit intr-un vas mic cu o lingura ulei masline si adaugam putina sare si dupa 2-3 minute 50 ml de supa clacotita si lasam la foc mic 5-7 minute. Intre timp adaugam100 ml supa si la pulpele de pui si punem maslinele taiate rondele si lasam la foc mic, acoperit pentru vreo 10 minute apoi descoperim si lasam sa scada sosul si sa se rumeneasca bucatile de carne.


Separat pregatim cuscus-ul , este usor de preparat si nu aveti cum sa dati gres cu el .


In vasul in care ati facut supa peste supa ramasa clocotita turnati in ploaie cuscus pana se ingroasa bine ( daca nu intra intreaga cantitate de 200 grame de cuscus nu e nici o problema probabil difera putin de la un sortiment la altul ) amestecand bine cu un tel rotund , goliti intr-un bol si adaugati desupra cat e fierbinte nuca de unt si lasati acoperit 5 minute . Dupa aceea mai amestecati bine sa se omogenizeze si adaugati legumele, amestecand incet sa nu se striveasca .


Se serveste cald acompaniat de bucatile de carne cu sos, eu am pus o lingura de sos si peste el. Mi-a placut foarte mult, cu siguranta voi repeta aceasta reteta, poate fi facut si simplu fara legume si cu alte legume, este o buna garnitura la multe fripturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui si cus-cus cu legume 15298
retete culinare - Pui si cus-cus cu legume 15299
retete culinare - Pui si cus-cus cu legume 15300
retete culinare - Pui si cus-cus cu legume 15301
retete culinare - Pui si cus-cus cu legume 15303

COMENTARII (6)

Samira 1

26.12.2010, 19:49

Cred ca din greseala, aceasta reteta a fost trecuta ca facand parte din bucataria marocana!

Ligia Bxl 1

26.12.2010, 20:08

mai ai si ptr mine ca arata super si e tare bun

adry88 1

08.05.2011, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!