Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti

de Sidy in Curcan, 14 Feb 2012 | 5586 vizualizari

 

Pulpele de curcan se pot frige întregi sau în bucăţi mai mici, simple sau înăbuşite cu ingrediente aromate.Dar eu am vrut ceva in plus , asa ca am umplut pulpa si a iesit ceva savuros.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de curcan 
  • 1 ceapa 
  • 3-4 catei usturoi 
  • 1 morcov 
  • 100 g ciuperci 
  • 1 mar 
  • mustar 
  • ardei rosu 
  • 1 cana vin 
  • 1 lingura untura(unt) 
  • 700 g cartofi 
  • 1 ceapa rosie mica 
  • cimbru 
  • 1 lingurita curry 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • sos de soia 
  • patrunjel verde 
  • sare 
  • piper 
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti:

Se dezoseaza pulpa de curcan .

Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit.

Taiem fideluta( bastonase) marul.

Peste legumele amestecate punem sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie...

Acest amestec il punem peste pulpa dezosata.Adaugam betigasele de mar si patrunjelul verde.Rulam pulpa si o legam bine cu sfoara, apoi o punem intr-o tava cu o lingura cu untura(unt)si o dam la cuptor.Introducem carnea pentru  30 minute la cuptorul dinainte incalzit la 220°C pentru a se rumeni la suprafaţă.

Reducem apoi temperatura la 160 °C  şi continuam procesul de frigere 40 -60 de minute pina cand carnea este bine facuta.

Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Ii punem intr-un bol impreuna cu ceapa rosie taiata solzisori, curry, cimbru, ulei de masline si putina sare.Amestecam si apoi ii punem roata dupa pulpa de curcan, la cuptor si rasturnam vinul peste carne si cartofi.

Pulpa o lasam cam doua ore  daca este nevoie sa se coaca frumos, sa fie rumenita. Daca cartofii sunt gata mai repede, ii scoatem afara si lasam doar pulpa la cuptor.

Scoatem apoi ata , taiem pulpa felii si o servim alaturi de cartofi si de salata verde sau de ardei copti.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cand e gata pulpa,lăsam carnea să se odihnească 20-30 minute înainte de tăiere pentru a permite sucurilor să se distribuie uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

14.02.2012, 21:11

wauuuu...mananci din priviri

mirela0911 1

14.02.2012, 22:57

Ce masa copioasa!

horia 1

16.02.2012, 11:37

wowwww ce preparat,ce prezentare,ce pofta mi-ai facut....!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan umpluta