Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume

de lilik in Vita, 30 Mar 2011 | 3247 vizualizari

 

Am vazut pe la fete diverse retete cu sosuri de legume si am zis sa va dau si eu una:D
Sper sa va placa.....oaspetilor sigur le-a fost pe plac,caci au golit farfuriile cat a-i clipi.

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de vita fara os(depinde pt cate persoane o pregatiti,a mea a avut circa 3 kg)
  • 3 morcovi
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ceapa verde mai mare
  • 2-3 rosii moi decojite
  • 1-2 cartofi
  • cateva bucatele de grasime de porc
  • 100 gr unt
  • 600 ml vin alb
  • sare,piper
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume:

Punem untul in tava in care pregatim carnea si o punem pe foc,apoi punem bucata de pulpa si o rumenim pe toate partile dupa care stingem cu un pahar de vin di cei 600 ml si lasam sa se evapore.Intre timp taiem legumele cubulete.

Dam tava la o parte si pnem imprejurul carnii legumele,grasimea de porc,restul de vin,punem sare,piper si punem apa sa treaca de jumatatea bucatii de carne(aveti nevoie de o tava incapatoare sa nu va dea apa pe-afara).

Cand avem totul gata dam la cuptor la 180°-200° circa 3 ore,intorcand carnea din 30 in 30 de minute.

O sa va dati seama ca e gata pt ca o sa devina foarte frageda si atunci o scoateti din cuptor.

Taiem carnea felii si o punem pe un platou,scoatem grasimea si o punem pe o farfurie,iar legumele cu putina zeama le punem in blender(sosul trebuie sa fie putin mai subtire ca smantana).

Servim carnea cu sos deasupra,garnitura care ne place mai mult(noi am avut cartofi la cuptor cu vin si rozmarin) si un pahar cu vin rosu.

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume-0
Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume-1
Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume-2

COMENTARII (16)

mena29 1

10.04.2011, 08:39

Taaare gustoasa

adry88 1

07.05.2011, 13:32

adry88 1

07.05.2011, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04