Pulpe cu piersici

de Sidy in Pui, 11 Sep 2010 | 1752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 pulpe de pui
  • 6 piersici mari
  • 4 cepe verzi
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 200 g orez
  • zeama de la o lamaie
  • 500 ml supa
  • 30 ml ulei
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 cuisoare
  • un varf cutit scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu piersici:

Ceapa, rosiile si ardeiul se curata si se toaca marunt.
Pulpele se prajesc in ulei( eu le-am dat jos pielea ca este mai sanatos)pina se rumenesc frumos, apoi se scot afara din wok.
In uleiul ramas se caleste ceapa, rosiile si ardeiul.Cind sunt gata se adauga pulpele, zeama de la 1/2 lamaie si 400 ml supa, se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se lasa sa fiarba 25 minute, acoperit.Peste carne se pune zaharul( optional) restul de zeama de lamaie si scortisoara si se lasa sa mai dea citeva clocote( 10 minute)La final se presara putin chimion ( chimin)macinat.
Piersicile spalate si taiate felii mai grosute se pun peste carne , se mai adauga restul de supa si se lasa sa fiarba acoperit.
Separat , orezul spalat se caleste in unt, se adauga 400 ml apa , sare  piper macinat si se lasa sa fiarba incet.
Pulpele se servesc cu garnitura de orez si piersici.

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe cu piersici-0
Pulpe cu piersici-1
Pulpe cu piersici-2
Pulpe cu piersici-3
Pulpe cu piersici-4
Pulpe cu piersici-5
Pulpe cu piersici-6
Pulpe cu piersici-7
Pulpe cu piersici-8
Pulpe cu piersici-9

COMENTARII (14)

Miha

Miha 1

11.09.2010, 22:37

"Piersicile-mi plac, pulpele-mi plac," Si mie...dar separate... Sidy, e tare interesanta combinatia ta.

mimmi

mimmi 1

13.09.2010, 18:12

Sidy imi poti zice te rog ce gust au ? adica au un gust dulceag sau cum ?
Mersi !

adry88

adry88 1

08.05.2011, 16:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!