Pulpe cu sos de smantana si ciuperci

de Sidy in Pui, 18 Mar 2012 | 4624 vizualizari

 

Foarte gustos si satios, mai ales cand vreti sa va rasfatati..Puiul cu smântână şi ciuperci este super delicios şi simplu de făcut.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
  • 1-2 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde 
  • 200 ml smantana
  • 1 kg cartofi noi
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu sos de smantana si ciuperci:

Spalam pulpele si le taiem in doua.

Curatam ceapa si o taiem julien.

Tocam marunt patrunjelul verde.

Curatam si presam usturoiul.

Calim ceapa in putin ulei , adaugam pulpele si asezonam.

Dupa ce pulpele isi schimba culoarea adaugam o cana cu apa, usturoiul presat, ciupercile si patrunjelul verde tocat.

Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol.

Mustarul , smantana si faina le amestecam bine sa nu faca cocoloase, adaugam putina apa si rasturnam compozitia peste pulpe.

Lasam sa dea cateva clocote, gustam, adaugam zeama de lamaie si asezonam daca mai e cazul.

Cartofii noi, curatati de coaja ii coacem in cuptor.

Servim pulpele alaturi de cartofii copti si sosul de smantana cu ciuperci.

Pofta mare !

 

 

TIPS-URI

1

Puiul cu sos de smanatana si ciuperci se serveste cald , dar poate fi reîncălzit dacă a fost tinut la frigider.

2

Nu merge cu mămăligă ,in schimb se serveste folosind pâine pentru a putea savura si ultima picătură din deliciosul sos de smântână.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpe cu sos de smantana si ciuperci 152547
retete culinare - Pulpe cu sos de smantana si ciuperci 152548
retete culinare - Pulpe cu sos de smantana si ciuperci 152549
retete culinare - Pulpe cu sos de smantana si ciuperci 152550
retete culinare - Pulpe cu sos de smantana si ciuperci 152551
retete culinare - Pulpe cu sos de smantana si ciuperci 152552

COMENTARII (17)

Sim0na 1

18.03.2012, 21:56

Vreau si eu o portie!

jolygina 1

18.03.2012, 23:17

bune si gust

MIUTA 1

19.03.2012, 12:17

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29