Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi

de getix in Pui, 8 Mai 2013 | 711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui dezosate
  • 3 catei usturoi
  • condimente: busuioc, rozmarin, cimbru
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper
  • 1 lingurita delikat
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 5-6 cartofi mai maricei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi:

Am spalat pulpele de pui apoi le-am taiat fasii.

Am tocat usturoiul marunt.

Am amestecat toate condimentele de mai sus cu uleiul apoi am imbracat puiul cu acest amestec. Punem puiul intr-o tigaie pe foc si lasam aproximativ 15-20 minute pana ce carnea este fiarta. Adaugam putina apa daca este nevoie. Lasam sa scada. Cand este gata scoatem puiul pe un platou.

In aceeasi tigaie punem pe foc conserva de rosii cu zaharul, piperul si putina sare. Lasam sa fiarba, completam cu suc de rosii si mai lasam sa dea cateva clocote, pana se leaga.

Punem la fiert cartofii taiati cubulete cu putina sare. Dupa ce au fiert ii scotem intr-un bol si ii pasam bine impreuna cu 1-2 linguri de unt. Pentru a subtia piureul eu folosesc zeama in care au fiert cartofii si lapte (in cantitati egale).

Eu zic ca este o mancare usoara, simpla si buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi-0
Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi-1
Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi-2

COMENTARII (15)

getix 1

08.05.2013, 20:46

nilgun, la marele fix si cu un pahar de vin alaturi

Rocsi 1

08.05.2013, 23:24

Bun, bun, bun

getix 1

09.05.2013, 07:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04