Pulpe de pui cu vin la cuptor

de claudiaO in Pui, 12 Noi 2014 | 2809 vizualizari

 

In lipsa de chef si timp, in loc de clasicul gratar, mai pregatim si la cuptor...tot o bunatate de fripturica iese :)

 

INGREDIENTE

  • 10 pulpe de pui proaspete
  • 200 ml vin roze am avut eu
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • fulgi de ardei iute
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu vin la cuptor:

Luam pulpele si le curatam de eventualele pene si pielite. Stropim cu putin ulei tava, apoi ungem pulpele si le asezam in tava; presaram sare si mirodenii pe toate partile, adaugam vinul si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam la cuptor pt cca 40 minute, apoi indepartam folia si mai lasam in cuptor pt inca 15 minute.

Ca sa se rumeneasca frumos eu am scos pulpele din sos si le-am pus intr-o alta tava; le-am mai lasat vreo 15 minute in cuptor si gata ...numai bune de mancat.

Noi le-am servit alaturi de piure de cartofi si muraturi asortate.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpe de pui cu vin la cuptor 351774
retete culinare - Pulpe de pui cu vin la cuptor 351775

COMENTARII (9)

Bunica 1

12.11.2014, 14:32

Ce bine arata!

Panacris 1

12.11.2014, 16:19

MotanLaOale 1

13.11.2014, 15:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21