Pulpe de pui in crusta de cartofi

de La Ancuta in Pui, 6 Iun 2011 | 4094 vizualizari

 

Am vazut aceasta bunatate la Miha si v-o recomand din toata inima: pulpite fragede sub o crusta crocanta de cartofi cu branza.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 6 cartofi mai mici
  • 50 g unt
  • 50-100 g branza framantata de oaie (nu am cantarit-o)
  • 1 ou
  • nucsoara
  • sare, piper
  • boia
  • cimbru
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in crusta de cartofi:

Spalam bine pulpele si le taiem pe jumatate. Le condimentam apoi cu sare, piper, boia si cimbru uscat.

Curatam cartofii si ii taiem ca pentru piure. Ii punem la fiert in apa cu sare pana intra furculita usor in ei.
Scurgem cartofii de apa si ii pasam ca pentru piure. Adaugam oul, untul si branza framantata. Miha a folosit cascaval, dar eu nu aveam in casa si murea barbatul de foame :D :)))). Condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Ungem o tava cu putin ulei de masline. Invelim pulpele in piureul de cartofi (cu mainile putin umezite) iar apoi le asezam in tava. Presaram deasupra seminte de susan.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste crusta de cartofi.

Servim calde cu garnitura dupa preferinte. Noi am avut legume mexicane si salata verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui in crusta de cartofi-0
Pulpe de pui in crusta de cartofi-1
Pulpe de pui in crusta de cartofi-2
Pulpe de pui in crusta de cartofi-3
Pulpe de pui in crusta de cartofi-4
Pulpe de pui in crusta de cartofi-5

COMENTARII (61)

ionela2682

ionela2682 1

08.06.2011, 20:38

La Ancuta

La Ancuta 1

08.06.2011, 22:00

Ionela

Crista_Luca

Crista_Luca 1

12.06.2011, 12:58

ce idee bestială

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!