Pulpe de pui in crusta de cartofi

de MotanLaOale in Pui, 30 Iun 2011 | 1535 vizualizari

 

Inspirat de lia cu unele modificari a iesit foarte bun. Am facut putine deoarece suntem doar doi.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare
  • 600g cartofi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 30g unt
  • 3 linguri ulei
  • condiment pentru pui
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 1 rosie pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in crusta de cartofi:

Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare 30 minute.

Pulpele se curata se spala si se presara cu condiment pentru pui.

Intr-o tigae se pune uleiul, se pun cateii de usturoi si pulpele care se rumenesc pe ambele parti cateva minute. Cateii de usturoi se scot si se arunca.

Ceapa se curata se spala si se toaca marunt.

Se scot pulpele pe o farfurie si in acelasi ulei se pune ceapa la calit pana se inmoaie si se pune deoparte.

Cartofii se scurg (apa nu se arunca) si se paseaza.

Se adauga sare, piper, oul, oregano si apa in care au fiert daca este prea tare.

La final se adauga peste cartofi si ceapa calita cu ulei cu tot si se amesteca bine.

Intr-o tavita unsa cu unt se pune un strat de piure, se pune pulpa rumenita,si se acopera cu piure de cartofi.

Se pun deasupra cateva felii de rosie si se introduce in cuptor pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se consuma calda cu acrituri sau salata.

Pofta Buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui in crusta de cartofi-0
Pulpe de pui in crusta de cartofi-1
Pulpe de pui in crusta de cartofi-2
Pulpe de pui in crusta de cartofi-3
Pulpe de pui in crusta de cartofi-4
Pulpe de pui in crusta de cartofi-5
Pulpe de pui in crusta de cartofi-6
Pulpe de pui in crusta de cartofi-7
Pulpe de pui in crusta de cartofi-8
Pulpe de pui in crusta de cartofi-9
Pulpe de pui in crusta de cartofi-10
Pulpe de pui in crusta de cartofi-11
Pulpe de pui in crusta de cartofi-12
Pulpe de pui in crusta de cartofi-13
Pulpe de pui in crusta de cartofi-14

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

08.07.2011, 20:30

Multumesc pentru aprecieri

Bucataras Medi 1

10.07.2011, 13:29

Minunata aceasta reteta, o salvez....................

MotanLaOale 1

10.07.2011, 22:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41