Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
O mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa si care a fost savurata cu mare placere. Unii vor spune probabil ca e cu bere, e amara, mananca si copiii .... nicio treaba! Nu s-a simtit deloc amareala, ba chiar i-a dat un gust deosebit carnii, iar alcoolul din bere in timpul fierberii se evapora. Ce mai .... ne-am lins pe degete!
Se spala pulpele de pui si se curata. Se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un bol incapator.
Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua, ghimbirul si condimentele pentru pui. Se amesteca bine totul apoi se adauga 100 ml bere. Se toarna apoi peste pulpe. Se amesteca bine astfel incat pulpelke sa fie bine acoperite cu aceasta marinada. Se lasa deoparte o jumatate de ora.
Se curata ceapa si se taie julienne. Se pune intr-o tigaie putin ulei si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca usor. Se trage deoparte ceapa si se pun bucatile de carne in tigaie. Se lasa sa se albeasca apoi se intorc pe partea cealalta.
Se curata si se spala morcovul apoi se taie rondele. Se asaza peste carne si se toarna restul de bere. Se lasa 20 de minute sa fiarba la foc mic apoi se intorc bucatile de carne pe partea cealalta si se lasa tot 20 de minute. Se verifica daca este facuta carnea. Se stinge focul si se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Se serveste alaturi de garnitura preferata. Eu am facut cartofi piure.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui berea blonda cu cea bruna.
2
Se poate servi si ca atare, este foarte gustoasa.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult